Clicky

 
Transport Online - Dachser breidt capaciteit in Waddinxveen fors uit

Dachser breidt capaciteit in Waddinxveen fors uit

Dachser breidt capaciteit in Waddinxveen fors uit
13-07-2017 19:27 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie [FE]

WADDINXVEEN - Dachser Netherlands B.V. heeft in Waddinxveen het gebouw van DSV aan de Distributieweg overgenomen. Dit gebouw ligt schuin tegenover het huidige pand van het Dachser Logistics Centre Rotterdam. De logistieke dienstverlener breidt hiermee haar terrein uit met een totale oppervlakte van 24.000 vierkante meter.

Het DSV-gebouw omvat onder andere een magazijnruimte van 5.000 vierkante meter met 33 deuren en ruimte voor 5.800 palletplaatsen. Daarnaast staat op het terrein een kantoorgebouw van 1.800 vierkante meter en is er parkeermogelijkheid voor 70 trailers.

Het doel van de aankoop van dit pand is enerzijds om ruimte te creëren voor de aanhoudende sterke groei, en anderzijds om de synergie tussen de warehousing- en distributienetwerkactiviteiten te versterken. Zo zal Dachser kunnen voldoen aan de toenemende vraag naar warehousing/contract logistiek. Een investering die zeker ook weer werkgelegenheid zal opleveren.

Dachser startte maart 2007 in Waddinxveen op Distripark Doelwijk met 16 medewerkers en 3.000 vierkante meter loodsruimte. De keuze voor Waddinxveen als vestigingsplaats bleek goed uit te vallen. Na flinke uitbreidingen in 2010 en 2013 beschikt de huidige vestiging op de hoek van de Handelsweg en Distributieweg over meer dan 25.000 vierkante meter voor crossdocking en warehousing. Het personeelsbestand is eveneens gegroeid naar 170 medewerkers.

Volgens Edwin Vermeulen, General Manager van Dachser Waddinxveen, is de stevige groei van de afgelopen 10 jaar te danken aan de toegewijde werknemers. ”Samen dragen zij, als in een familie, het Dachser DNA naar buiten”, zegt Vermeulen.

De toekomst van Dachser ziet er volgens Aat van der Meer, Managing Director van Dachser in de Benelux, veelbelovend uit. “Met al onze logistieke activiteiten creëren we meer dan 80 directe dagelijkse verbindingen met het fijnmazige Europese netwerk van Dachser. De laatste jaren focussen we ons op een unieke manier op de samenwerking tussen lucht-, zee- en landtransport. Optimalisatie pur sang, met alles onder één dak!. Dit betekent betrouwbare wereldwijde logistieke oplossingen voor onze klanten”, aldus van der Meer.

Het nieuw aangekochte pand is naar verwachting vanaf medio augustus operationeel.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,099
Diesel1,760

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions