Transport Online - Vakbonden en PLUS bereiken akkoord over sociaal plan distributiemedewerkers

Vakbonden en PLUS bereiken akkoord over sociaal plan distributiemedewerkers

Vakbonden en PLUS bereiken akkoord over sociaal plan distributiemedewerkers
11-07-2017 16:27 | Arbeidsvoorwaarden | auteur Redactie [FE]

UTRECHT - Onderhandelingen tussen de FNV, CNV Vakmensen, De Unie en PLUS hebben geleid tot een definitief akkoord over een sociaal plan voor medewerkers werkzaam in de distributiecentra van PLUS. Recent maakte PLUS bekend de activiteiten van de vier regionale distributiecentra te willen onderbrengen in één centraal, gemechaniseerd distributiecentrum in Tiel. De opening hiervan zal, naar verwachting, begin 2020 plaatsvinden.

Nadat de vakbonden het principeakkoord in een eerder stadium met een positief advies hadden voorgelegd aan de leden, heeft de stemronde onder de vakbondsleden er vandaag toe geleid, dat er nu een definitief sociaal plan ligt.

Een woordvoerder namens de vakbonden: “Het afsluiten van dit sociaal plan was ook voor de vakbonden een bijzondere opgave. Want we kijken maar liefst drie jaren vooruit. Dit biedt wel een grotere mogelijkheid om ervoor te zorgen dat de mensen aan het werk kunnen blijven, bij PLUS Retail of anders elders. In de gemaakte afspraken zijn we daar goed in geslaagd. En nu ook met zijn allen ervoor zorgen dat het succesvol wordt.”

Directeur Logistiek Rowell Versleijen van PLUS Retail: “Wij zijn ontzettend tevreden dat we in een relatief korte tijd dit akkoord met de vakbonden hebben kunnen bereiken. Het betekent namelijk snel duidelijkheid voor onze medewerkers werkzaam in onze distributiecentra. Met dit sociaal plan – met als uitgangspunt maximaal behoud van werkgelegenheid binnen dan wel buiten PLUS – ligt er een goed plan voor de collega’s die geraakt worden door deze organisatiewijziging.”NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,659
Diesel1,280

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions