Transport Online - Rutte: 'Wij zijn vóór handelsakkoorden!'

Rutte: 'Wij zijn vóór handelsakkoorden!'

Rutte: 'Wij zijn vóór handelsakkoorden!'
11-07-2017 10:43 | Politiek | auteur Redactie [FE]

DEN HAAG - VVD, CDA, D66 en ChristenUnie troffen vanmorgen grote pakketten aan met daarop onder meer de vlaggen van de Verenigde Staten, Australië, Indonesië en Japan. Ondernemersvereniging evofenedex reikte de onderhandelaars op deze manier een top-10 af te sluiten handelsakkoorden aan. Meer export zorgt volgens de vereniging voor meer banen in Nederland. De premier gaf duidelijk blijk van zijn steun voor het pleidooi met de uitroep: “Wij zijn vóór handelsakkoorden!”

evofenedex, belangenbehartiger van 15.000 handels- en productiebedrijven, plaatste dozen vanmorgen voor het Johan de Witthuis, waar de onderhandelingen tussen de vier partijen plaatsvinden.

Banen

Ruim twee miljoen Nederlanders werken in de export en hun aantal groeit gestaag. Inmiddels verdienen zij een derde van ons nationaal inkomen. Alleen al door de handel met het Verenigd Koninkrijk verdienen zo’n 300.000 Nederlanders hun brood. Door barrières weg te nemen kunnen ondernemers eenvoudiger internationaal ondernemen, wat voor meer werk zorgt. Zo steeg de Nederlandse export naar Zuid-Korea na het handelsakkoord tussen Brussel en Seoel met ongeveer dertig procent.

Onderhandelingen

evofenedex selecteerde tien akkoorden waar een nieuw kabinet in Brussel een snelle afsluiting voor moet bepleiten. Brussel onderhandelt namens Nederland met niet-EU landen om handel eenvoudiger en eerlijker te maken. Op de lijst staat onder meer een akkoord met de VS, dat na de verkiezing van president Trump in de ijskast belandde. Maar ook met Indonesië, een enorme groeimarkt. De volledige top-10:

  1. Australië en Nieuw-Zeeland
  2. Filipijnen
  3. India
  4. Indonesië
  5. Japan
  6. Mercosur-landen
  7. Mexico
  8. Turkije
  9. Verenigd Koninkrijk
  10. Verenigde Staten

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,906
Diesel1,551

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions