Vrachtvervoer Brussels Airport in juni gedaald

Vrachtvervoer Brussels Airport in juni gedaald
10-07-2017 17:41 | Buitenland | auteur Redactie [FE]

BRUSSEL - In juni dit jaar is het vrachtvervoer op Brussels Airport gedaald met 1,9 procent. Zowel het volvrachtvervoer als het vrachtvervoer aan boord van passagierstoestellen is gedaald, terwijl de express diensten een sterke groei noteren van 11,7 procent ten opzichte van juni 2015.

Het volvrachtvervoer is in juni dit jaar met 16,0 procent gedaald ten opzichte van dezelfde maand in 2015 door het vertrek Yangtze River Express en Air Cargo Global door de strengere Brusselse geluidsnormen.

Het vrachtvervoer aan boord van passagierstoestellen is gedaald met 5,1% ten opzichte van juni 2015, voornamelijk door het vertrek van Jet Airways in 2016. De nieuwe route van Brussels Airlines op Mumbai compenseert evenwel gedeeltelijk dit verlies.

In de eerste helft van het jaar is het vrachtvervoer sterk gestegen ten opzichte van dezelfde periode in 2015. Vooral het volvrachtsegment is fors gestegen met 22,5 procent, terwijl het vrachtvervoer aan boord van passagierstoestellen een terugval kant van -6,8 procent door het vertrek van Jet Airways in 2016.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Truckoccasions

Rijverboden