Van Genugten begint de Silk Way Rally met derde tijd

Van Genugten begint de Silk Way Rally met derde tijd
08-07-2017 19:22 | Uitslagen | auteur Redactie [FE]

TCHEBOKSARY - Met de derde tijd was Ton van Genugten de snelste Nederlander en de snelste Iveco in de eerste etappe van de Silk Way Rally. Van Genugten verloor maar net iets meer dan 2 minuten op dagwinnaar Martin Kolomy. Gerard de Rooy had 2 minuten meer nodig gehad en finishte als vijfde.

De eerste proef, van Moskou naar Cheboksary, was maar een korte van 61 km, maar door het modderige terrein en soms wat verraderlijke navigatie was het toch best lastig. Twee kleine navigatiefoutjes kostten Van Genugten wat tijd. “Eerst baalde ik daar een beetje van, want het resultaat had misschien nog wel wat beter gekund, maar uiteindelijk was het ook wel ok, omdat ik nu minder lang op Gerard moet wachten morgen.”

Van Genugten had soms wat moeite gehad zijn nieuwe navigator Ferran Marco te verstaan. Dat lag niet zozeer aan de Spanjaard, maar aan de omgeving. “Het was best hard werken in de modder. Ik moest veel op koppel rijden om grip te houden. Het waren veel korte bochten en die waren extra glad. Daardoor was het soms een beetje lastig, maar we konden de snelheid er goed in houden doordat we niemand voor ons hadden. Zodoende konden we een keurige derde tijd rijden. Ik ben er tevreden mee.”

De etappe van morgen, van Cheboksary naar Ufa, is over min of meer hetzelfde terrein: snel en bochtig door hoog gras. De special is 157 km, voorafgegaan door een verbinding van 197 km en met een route van 431 km van de finish naar het bivak.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,763
Diesel1,470

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Rijverboden