Clicky

 
Transport Online - Martin van den Brink tevreden met tiende plaats in openingsrit Silk Way Rally

Martin van den Brink tevreden met tiende plaats in openingsrit Silk Way Rally

Martin van den Brink tevreden met tiende plaats in openingsrit Silk Way Rally
08-07-2017 19:04 | Uitslagen | auteur Redactie [FE]

TCHEBOKSARY - "Het begin is er. We zijn tevreden. Het was vandaag een dag waar je meer kunt verliezen dan winnen." Martin van den Brink kan prima leven met de uiteindelijke tiende plaats in de openingsetappe van de Silk Way Rally.

Na een aanloop van maar liefst 785 kilometer werden de trucks losgelaten voor een special over slechts 61 kilometer. "Het was een spekglad parcours. Het heeft zoveel geregend dat het vanochtend de vraag was of de proef wel verreden zou worden", aldus Martin van den Brink.

De Harskamper heeft vaker met dit bijltje moeten hakken en besloot zonder risico’s de Renault truck door de openingsdans te leiden. "Ondanks een voorzichtige start hadden we al snel een goed ritme te pakken. Ik haalde Mardeev in en het ging uitstekend. Toen er ergens net voor het eerste waypoint een auto in de blubber stond gingen wij er aan de rechterkant voorbij. Het waypoint lag echter aan de linkerkant. We moesten vervolgens omdraaien en verspeelden een minuut. Mardeev en De Rooy zagen dat wij terugkeerden en kozen toen wel het goede pad. In de kilometers daarna hebben we zowel als Mardeev als De Rooy weer ingehaald.’’

Dat er aan de finish een tiende tijd uit de bus kwam rollen is voor de Harskamper geen probleem. "We hebben geen gekke dingen gedaan, een minuutje verloren bij WP1 en toch een goed ritme kunnen rijden. Ook voor navigator Richard Mouw was het prima om er zo in te komen. We kunnen concluderen dat het met de snelheid wel goed zit."

Martin van den Brink, Richard Mouw en Daniel Kozlovsky verloren 5 minuten en 52 seconden op etappewinnaar Kolomy. "Voor ons is dat verschil geen probleem. Het is pas het begin en k ben zeer tevreden met deze start", aldus de rijder van Mammoet Rallysport.

De winst in de eerste etappe was dus voor Martin Kolomy. Ales Loprais en Ton van Genugten werden tweede en derde. "De rijders van Kamaz hadden het ook lastig vandaag. Ze klaagden over een gebrek aan grip", aldus Martin. Nikolaev werd elfde en Airat Mardeev werd 14e.

Morgen trekt de karavaan van Tcheboksary naar Kostanay. De proef telt dan 320 kilometer en dat geeft de mannen van Mammoet Rallysport meer mogelijkheden om de relatief kleine verschillen van vandaag weg te poetsen.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,430
Diesel2,282

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 4 juli t/m zondag 10 juli

Alle Rijverboden