De Rooy doet het rustig aan op eerste dag; Van Genugten snelste Iveco

De Rooy doet het rustig aan op eerste dag; Van Genugten snelste Iveco
08-07-2017 19:00 | Uitslagen | auteur Redactie [FE]

MOSKOU - Gerard de Rooy besloot het kalm aan te doen op de eerste dag van de Silk Way Rally. De kopman van Petronas Team De Rooy Iveco besloot de etappe van Moskou naar Cheboksary als vijifde, op 4 minuten van dagwinnaar Martin Kolomy. Teamgenoot Ton van Genugten noteerde de derde tijd, op net iets meer dan 2 minuten van de Tsjech.

De eerste proef was maar een korte van 61 km, maar door het modderige terrein en soms wat verraderlijke navigatie was het toch best lastig. “We zagen Airat Mardeev en Martin van den Brink terug komen rijden, dus we wisten dat zij fout zaten”, vertelt Gerard de Rooy in het bivak in Cheboksary.

“Op dat punt konden we hen voorbij. Later kwam Van den Brink er weer bij en die heb ik langs gelaten. Dat was eigenlijk niet zo slim, want daardoor zat ik in zijn modder terwijl het water van de ruitensproeier op was.”

Behalve die kleine tekortkoming had De Rooy het prima naar zijn zin gehad op de eerste racedag met zijn nieuwe Iveco Powerstar. “De auto rijdt superfijn. Het voelt heel goed. Ik ben ook heel blij met de grip. Wij hadden goede grip, terwijl ik de Kamaz alle kanten op zag zwabberen. Ik had wel harder gekund, maar ik wilde geen risico’s nemen. Het is nog maar de eerste dag.”

Teamgenoot Ton van Genugten had meer last van de glibberige modder en moest veel op koppel rijden om grip te houden. “Het waren veel korte bochten en die waren extra glad. Daardoor was het soms een beetje lastig, maar we konden de snelheid er goed in houden doordat we niemand voor ons hadden. Zodoende konden we een keurige derde tijd rijden.”

Twee kleine navigatiefoutjes kostten Van Genugten wat tijd. “Eerst baalde ik daar een beetje van, want het resultaat had misschien nog wel wat beter gekund, maar uiteindelijk was het ook wel ok, omdat ik nu minder lang op Gerard moet wachten morgen.”

Artur Ardavichus finishte op slechts 5 seconden achter Gerard de Rooy als zesde.

De etappe van morgen, van Cheboksary naar Ufa, is over min of meer hetzelfde terrein: snel en bochtig door hoog gras. De special is 157 km, voorafgegaan door een verbinding van 197 km en met een route van 431 km van de finish naar het bivak.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,771
Diesel1,471

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions

Rijverboden