Clicky


Vijfde startpositie Verstappen

Vijfde startpositie Verstappen
08-07-2017 15:46 | Sport | auteur ANP

SPIELBERG - Max Verstappen start zondag bij de Grand Prix van Oostenrijk vanaf de vijfde positie. De Fin Valtteri Bottas mag vanaf pole-position beginnen op het circuit in Spielberg. Bij de kwalificatie zaterdag kwam de negentienjarige Limburger van Red Bull tot de zesde tijd met 1.04,983. Omdat Lewis Hamilton (derde, 1.04,424) vanwege de vervanging van de versnellingsbak in zijn Mercedes vijf plaatsen op de startgrid naar achteren moet, schuift Verstappen een plekje op. Bottas reed met 1.04,251 de snelste ronde en hield de Duitse leider van het WK-klassement Sebastian Vettel (1.04,293) achter zich.

Bottas verbeterde ook het circuitrecord dat Vettel in de trainingen neerzette. Het is voor de Fin van Mercedes de tweede keer in zijn loopbaan dat hij in de Formule 1 een pole pakt.

De kwalificatie liep voor Verstappen niet zoals hij vooraf had gehoopt. De Limburger reed geen perfecte rondjes en kon zijn eerdere goede trainingen met een tweede, vierde en vijfde tijd geen vervolg geven. 'Het is een beetje jammer, ik had liever wat meer naar voren gestaan", reageerde Verstappen na afloop van de kwalificatie voor de camera van Ziggo Sport. Verstappen deed nog een ultieme poging om een betere ronde te rijden maar schoot van de baan. "Het was zeker mogelijk maar ik merkte dat ik nog twee tiende moest inhalen en daardoor ging ik wat forceren", aldus een teleurgestelde Verstappen.

Achter Bottas zal Vettel op positie twee starten, Kimi Räikkönen start van P3 en Verstappens ploeggenoot Daniel Ricciardo start net voor de Nederlander op de vierde plaats op de startgrid.