Clicky


Meijndert Trucking betaalt netjes achterstallig loon na onderzoek Stichting VNB

Meijndert Trucking betaalt netjes achterstallig loon na onderzoek Stichting VNB
07-07-2017 10:30 | Arbeidsvoorwaarden | auteur Redactie [FE]

DORDRECHT - Meijndert Trucking heeft € 27.600,- nabetaald aan haar werknemers. Dit gebeurde naar aanleiding van een onderzoek dat cao-bewaker Stichting VNB verrichtte bij het transportbedrijf in Dordrecht.

Meijndert Trucking betaalde het bedrag deels omdat het bedrijf een van de cao afwijkende systematiek bij de betaling van vakantiebijslag had gehanteerd, deels in verband met het afbouwen van zogeheten tijd-voor-tijd tegoeden. Voor een klein deel betrof het ook nabetalingen op het loon bij ziekte.

Vakantiebijslag

De cao stelt dat de vakantiebijslag in mei moet worden vooruitbetaald over het gehele jaar. In veel andere sectoren is het gebruikelijk de vakantiebijslag achteraf te betalen, dus vanaf juni van het voorgaande jaar tot en met mei van het huidige jaar. Meijndert Trucking hanteerde deze systematiek ook. De chauffeurs hebben in mei de vakantiebijslag over het afgelopen jaar ontvangen en in juni de vakantiebijslag tot en met december.

Tijd-voor-tijd

Er waren de nodige op- en aanmerkingen over het voeren van een vrijwillige of een verplichte tijd-voor-tijd-regeling bij Meijndert Trucking. Deze zijn uitgewerkt en nu is afgesproken, dat alle gespaarde tijd-voor-tijd uren boven de grens van 100 uur worden uitbetaald tegen het 130 procent-tarief.

Loon bij ziekte

Het loon bij ziekte werd niet correct uitbetaald waardoor drie chauffeurs te weinig loon hadden ontvangen. Deze chauffeurs hebben alsnog het correcte loon bij ziekte ontvangen.

Richard Vervoorn, regiomedewerker van Stichting VNB: "Er was voor VNB aanleiding voor het starten van een dossier, maar Meijndert Trucking heeft dit opgepakt als verbetertraject. De manier waarop de stukken werden aangeleverd, de communicatie en de wijze waarop de geconstateerde zaken werden opgelost, zijn lovenswaardig."