Clicky


ILT koppelt meldsysteem in- en uitvoer afval los van internet

ILT koppelt meldsysteem in- en uitvoer afval los van internet
06-07-2017 18:50 | Transport | auteur Redactie [FE]

DEN HAAG - De Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) heeft vandaag het systeem dat bedrijven gebruiken om de in- en uitvoer van afval te melden uit voorzorg losgekoppeld van internet. Zij kan de informatiebeveiliging van dit systeem niet voldoende garanderen. Er is geen reden om aan te nemen dat er informatie is gestolen maar de inspectie wil elk risico op misbruik uitsluiten.

De 60 bedrijven die hun afvaltransporten van en naar het buitenland via dit systeem meldden, krijgen vandaag zowel per e-mail als telefonisch bericht. Zij kunnen hun meldingen voorlopig in hun bedrijfsadministratie opnemen zonder die naar de inspectie te sturen. Die informatie moet later wel naar de ILT gezonden worden, zodra er een systeem is dat voldoet aan de veiligheidseisen. Wanneer dit het geval zal zijn, is nog onbekend.

Bedrijven zijn verplicht elk grensoverschrijdend afvaltransport te melden bij de ILT en de betrokken buitenlandse autoriteit(en). Ondernemingen die gewend zijn de meldingen te faxen of te e-mailen, kunnen dat op hun manier blijven doen.

De ILT en de politie, douane blijven controleren of vervoerders een kopie van het verplichte vervoersdocument bij zich hebben.

Foto's

  • J.Roeland
    Renewi