Clicky


Nieuwe Volvo combinatie voor Bakker & Schilder Transport

Nieuwe Volvo combinatie voor Bakker & Schilder Transport
05-07-2017 09:22 | Nieuw Materieel | auteur Redactie [FE]

ANDIJK - Afgelopen maandag is een nieuwe combi in gebruik genomen bij Bakker & Schilder Transport uit Andijk.

Het betreft een Volvo motorwagen met wipkar die vanuit de vestiging in Andijk gaat rijden. De combinatie is uitgevoerd met zowel een koelmotor als een kachel. "Zodoende kunnen we koelen en verwarmen en dus alle kanten uit als het gaat om het goed en op de juiste temperatuur vervoeren van de goederen van onze klant", aldus Quirijn de Vries. 

De combinatie is uitgevoerd met een 470 pk sterke euro 6-motor die vanwege de lage emissie goed past in de Lean and Green-filosofie van het bedrijf.

De combi komt precies op tijd en wordt direct ingezet bij het vervoer van bloembollen. Een activiteit die in de maanden juli, augustus en september een piek vertoont.

Doordat zowel de motorwagen als de wipkar is uitgerust met een laadklep kan er snel en makkelijk bij elke teler geladen en gelost worden. En door zijn uitstekende wendbaarheid zijn zowel de grote als de kleinere telers goed te bereiken.

Later in het jaar zal de combi mede door zijn hoge laadvolume ingezet gaan worden in het internationale vervoer van planten en bomen.