Transport Online - Opnieuw record voor Gentse haven

Opnieuw record voor Gentse haven

Opnieuw record voor Gentse haven
04-07-2017 15:52 | Algemeen | auteur Redactie [FE]

GENT - De haven van Gent registreerde in het tweede kwartaal van 2017 een absoluut record voor de goederenoverslag via zeevaart. Ook het vorige kwartaal was al een record. Het Havenbedrijf Gent stelt daarnaast vast dat ook de binnenvaart in deze periode er weer eens op vooruit ging.

Tweede kwartaal: alle goederensoorten in stijgende lijn

Voor de goederenoverslag via zeevaart was dit het beste kwartaal ooit: een totaal van bijna 8,5 miljoen ton (+15,5%). In het tweede kwartaal vertoonde deze overslag bij zomaar alle goederencategorieën een toename! Forse stijgers zijn vaste minerale brandstoffen, voedingsproducten en veevoeder, chemische producten en landbouwproducten.

De binnenvaart klokte af op 5,8 miljoen ton goederenoverslag (+8,3%). Sedert ruim een jaar blijft de overslag via binnenvaart in stijgende lijn gaan.

In het tweede kwartaal van 2017 registreerde de Gentse haven ook voor zeevaart én binnenvaart samen een recordoverslag van 14,3 miljoen ton. Dit is 12,4% (1,6 miljoen ton) meer dan in 2016 dankzij de recordoverslag via zeevaart én de toenemende volumes via de binnenvaart.

Beste halfjaar

Voor de eerste zes maanden van 2017 komt het totale goederenverkeer (zeevaart en binnenvaart samen) op 28,1 miljoen ton. Dit is de beste jaarhelft ooit. De overslag via zeevaart boekte met 16,6 miljoen ton (+18%) ook in de eerste zes maanden een record voor deze periode. De overslag via binnenvaart bedraagt 11,5 miljoen ton (+ 2,7%).Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,687
Diesel1,265

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions