Transport Online - Contargo AG breidt spoorvervoer verder uit

Contargo AG breidt spoorvervoer verder uit

Contargo AG breidt spoorvervoer verder uit
04-07-2017 13:54 | Algemeen | auteur Redactie [FE]

BASEL - Op 3 juli 2017 is de eerste Basel-Kaldenkirchen Shuttle (BKS) van Contargo AG vanuit Basel in het Noordrijn-Westfaalse Kaldenkirchen (stad Nettetal in de regio Viersen) aangekomen. Deze spoorverbinding biedt Contargo per direct vijf keer per week in beide richtingen aan. Hiermee verstevigt Contargo Zuid zijn aandeel in de overslag vanaf/op het spoor en ondersteunt zo ook de overslagpolitiek binnen Zwitserland.

De BKS start van maandag t/m vrijdag steeds in Basel en in Kaldenkirchen en komt de volgende dag aan op de plaats van bestemming. "Dankzij de BKS beschikken wij over een snelle en betrouwbare verbinding voor continentale lading tussen Zwitserland en het Roergebied c.q. Oost-Nederland", aldus Holger Bochow, co-manager van Contargo AG.

"Onze locatie in de drielandenregio Basel/Weil am Rhein neemt hierbij een sleutelpositie in als hublocatie, want de trailers kunnen vanaf hier per trein of truck verder binnen Zwitserland, maar ook naar Duitsland of Frankrijk en zelfs naar Italië worden vervoerd.

Naast de BKS biedt Contargo Zuid hier nog vijf andere spoorverbindingen aan: de trimodale Basel Multimodal Express (Basel/Weil – Emmerich), de Basel-Duisburg-Shuttle (Basel/Weil – Duisburg), de Rhein Romandie Shuttle (Basel – Chavornay – Genève), de Alfred Escher Shuttle (Basel – Dietikon – Gossau) en ook de ROCO-Shuttle (Basel/Weil – Rotterdam en Antwerpen). Contargo AG realiseert samen met Contargo Rail Service als operator deze spoorwegproducten, dat wil zeggen, zij ontwikkelt, organiseert en exploiteert deze lijnen zelf en neemt het risico van de bezettingsgraad op zich.

Andere voordelen voor de klanten in Basel zijn de opslag voor lege containers, tevens bedoeld voor de locaties Ottmarsheim, Weil am Rhein, Chavornay en Gossau bedient en de erkenning van Contargo als geaccrediteerde verzender/toegelaten ontvanger voor Zwitserland, waardoor de douane-afhandeling duidelijk vereenvoudigd wordt.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 1 juni t/m zondag 7 juni

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,623
Diesel1,297

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions