Transport Online - ViVoChem vernieuwt vloot met negen Volvo FH-trekkers met midliftas

ViVoChem vernieuwt vloot met negen Volvo FH-trekkers met midliftas

ViVoChem vernieuwt vloot met negen Volvo FH-trekkers met midliftas
04-07-2017 13:30 | Nieuw Materieel | auteur Redactie [FE]

ALMELO - De Almelose chemiegroothandel ViVoChem heeft in een vernieuwingsslag alle Volvo FH-trekkers uit haar wagenpark vervangen door de nieuwste Volvo FH 460 6x2-trucks met af fabriek gemonteerde 4,5-tons midliftas. De ADR-trekkers worden ingezet voor distributie van chemische stoffen naar klanten in Nederland, België en Duitsland. Bij de keuze voor Volvo Trucks hanteerde ViVoChem drie criteria: de voorkeur van de chauffeurs, de Total Cost of Ownership van de voertuigen en de relatie met Volvo Trucks-dealer Nijwa Groep.

ViVoChem laat zich door Nijwa Rijssen volledig ontzorgen, van de levering van de trucks tot en met het onderhoud. In samenwerking met Nijwa is de financiering verzorgd via Volvo Financial Services. Middels de telematicgateway, die is ingebouwd in elke truck, worden de voertuigen realtime door de werkplaats gemonitord.

Patrick Slaghekke, bedrijfsleider van Vivochem: “De onderhoudsinterval van de Volvo FH is bijzonder lang, dat was een van de aspecten waardoor de TCO ruim binnen de marge viel. Nu het onderhoud helemaal door Nijwa Groep wordt gecoördineerd, verwacht ik dat ook geplande stilstand tot een minimum beperkt kan worden.” ViVoChem houdt de rijstijl van de chauffeurs zelf bij door middel van Dynafleet. De Volvo FH’s werden geleverd met een Volvo Expert Training voor alle chauffeurs.

Midliftas af fabriek

De vaste vloot van ViVoChem bestond tot een jaar geleden uit acht Volvo FH-trekkers. Vanwege een toename in het transportvolume huurde het bedrijf een negende Volvo FH-trekker bij Nijwa Rent. “De groei heeft doorgezet, vandaar dat we deze tijdelijke oplossing nu omzetten in de aanschaf van een extra truck”, legt Patrick Slaghekke uit.

“De gestage groei is ook de reden dat we nu kiezen voor midliftas-trekkers. Met inzet van midliftas kunnen we 16 ton op de trekas laden en hoeft de chauffeur minder te puzzelen bij het inladen. Op de terugweg, als er enkel retouremballage in de trailer staat, wordt de midliftas omhooggebracht. Dat scheelt brandstof en brengt ook de CO2-uitstoot terug.”

Alle mogelijke veiligheidspakketten

Bescherming van mens en milieu is een van de leidende principes binnen ViVoChem. “Met chemische stoffen ben je dat je mensen, je klanten én de omgeving verplicht”, aldus Slaghekke. “Wij kiezen dan ook voor alle mogelijke veiligheidspakketten die Volvo Trucks te bieden heeft. Veel van de voorzieningen die in ook in onze vorige Volvo FH’s waren ingebouwd, zijn inmiddels bij wet verplicht.”

ViVoChem levert 450 verschillende chemicaliën aan tal van industrieën, zoals galvaniseerbedrijven, textielproducenten, gieterijen en autobedrijven. Het bedrijf verzorgt zelf het transport van 1000-liter IBC-tanks of 200-litervaten naar klanten in Nederland, België en Duitsland. Transporten buiten dit verzorgingsgebied worden uitbesteed aan externe transporteurs.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,644
Diesel1,304

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions