Clicky


Eerste nieuwe DAF XF voor A.G. van Geffen

Eerste nieuwe DAF XF voor A.G. van Geffen
04-07-2017 13:26 | Nieuw Materieel | auteur Redactie [FE]

HEDEL - A.G. van Geffen Transportbedrijf B.V. uit Hedel heeft de primeur! Dit bedrijf is de eerste in Nederland met de nieuwe DAF XF. Het betreft een XF 450 FT met Space Cab. Dealer Van Hooft bedrijfswagen b.v. heeft de nieuwe trekker geleverd. De officiële aflevering was afgelopen maandag 3 juli. Jan van Keulen, Algemeen Directeur DAF Nederland, overhandigde de sleutels van de nieuwe DAF XF aan Directeur Arjan van Geffen.

DAF speelt al jaren een hoofdrol bij A.G. van Geffen Transportbedrijf B.V. “Onze vloot bestaat voornamelijk uit DAF trekkers en enkele bakwagens”, aldus Van Geffen. “De eerste indrukken met de DAF XF en DAF CF zijn overtuigend. Bij de inzet van een paar testvoertuigen bij onze werkzaamheden, vooral retaildistributie, tekende zich direct al een beduidend lager brandstofverbruik af.”

Verder stipt Van Geffen vooral comfort en veiligheid aan als belangwekkende pluspunten van de nieuwe DAF modellen. “Echt geweldig hoe het is gelukt om op deze punten nog winst te boeken. De nieuwe TraXon versnellingsbak is heel erg goed. Een erg soepel en stil schakelende transmissie. En dan de stilte van de hele aandrijflijn, onze chauffeurs ervaren het als een lust om in deze trucks te rijden. De climate control is nog beter te regelen. Echte luxe dus, maar ook de veiligheid is top. En een pré is nu de standaard adaptive cruise control.”

Hoge verwachtingen over gunstige onderhoudskosten

Het onderhoud voert A.G. van Geffen Transportbedrijf B.V. in eigen beheer uit. In die zin zal ook de zeer lange service-interval van 200.000 kilometer, zoals die geldt voor de nieuwe DAF XF en CF, in de kosten gaan schelen.

Van Geffen: “De onderhoudskosten zijn sowieso bij DAF gunstig. Daarbij krijgen we uitstekende ondersteuning van de dealer Van Hooft in Den Bosch. Die levert alle onderdelen en voert eventuele grotere reparaties uit. Dat doet dit bedrijf snel en accuraat. De service van DAF is voor ons een belangrijke reden waarom we al jaren met dit merk rijden.”

Het transportbedrijf in Hedel heeft 41 eenheden en 65 man in dienst. De transportwerkzaamheden bestaan grotendeels uit distributie voor grote landelijke supermarktketens en retailorganisaties. De DAF XF rijdt daarbij vooral nationaal tussen distributiecentra. De CF modellen zitten in de meer regionale fijndistributie naar winkelvestigingen. De nu geleverde XF is de eerste van een order die twee nieuwe DAF XF’s en drie CF’s omvat.

Foto's

  • J.Roeland
    A.G.van Geffen
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,187
Diesel1,958

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions