Clicky


Bleckmann Logistics en Gymshark tekenen vijfjarig contract

Bleckmann Logistics en Gymshark tekenen vijfjarig contract
04-07-2017 10:05 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie [FE]

SWINDON(GB) - Bleckmann Logistics UK, een marktleider in fashion en lifestyle logistiek, heeft een vijfjarig contract getekend voor het managen van het gehele logistieke en e-commerce proces voor Gymshark Ltd. Gymshark is het snelst groeiende online fitness kledingmerk van het Verenigd Koninkrijk. Om Gymshark te ondersteunen bij hun huidige en toekomstige logistieke activiteiten heeft Bleckmann een nieuw warehouse van 100.000 square feet in Swindon opgezet. Gedurende het contract is Bleckmann verantwoordelijk voor het managen van alle aspecten van Gymshark’s wereldwijde logistieke dienstverlening.

Gymshark, opgericht in 2012, verkoopt haar zelf ontworpen producten via online kanalen in 171 landen. De verkoop is in de afgelopen vier jaar explosief gestegen tot de begrote omzet van 41 miljoen pond in het afgelopen boekjaar. Het bedrijf is dan ook niet voor niets onlangs door The Sunday Times uitgeroepen tot nummer één van de honderd snelst groeiende bedrijven in het Verenigd Koninkrijk.

De sleutel tot succes van Gymshark is de inzet van digitale media, integraal onderdeel van haar strategie om klanten over de hele wereld te kunnen bedienen. Gymshark sponsort de wereldwijde top 18 YouTubers, Instagrammers en bloggers in de fitnessbranche en bereikt zo’n 20 miljoen sociale media volgers.

Steve Hewitt, Chief Executive van Gymshark, vertelt: "We hebben onze supply chain behoeften herzien om onze sterke groei-ambities waar te kunnen maken. Het logistieke proces is essentieel om onze plannen en ambities voor een optimale klantervaring waar te maken. In het digitale tijdperk waarin we ons bevinden is de consumentenverwachting vanzelfsprekend hoog. Aan deze verwachting willen we voldoen, waar onze klanten zich ook ter wereld bevinden. Het feit dat we afgelopen jaar meer dan honderd nieuwe producten gelanceerd hebben is voor ons nog meer reden om een logistieke operatie te hebben die flexibel genoeg is om te voldoen aan de supply chain behoeften ervan. Het trackrecord, klantportfolio en de ondernemende instelling van Bleckmann heeft ons het vertrouwen gegeven dat ze de juiste partner zijn om de groei van Gymshark in de toekomst te faciliteren. We kijken ernaar uit om Bleckmann in de Gymshark familie op te nemen."

Steven Rymenans, Strategy Director van Bleckmann en verantwoordelijk voor de internationale ontwikkeling van het bedrijf, is ook trots op de samenwerking en voegt toe: "We zijn blij om samen te werken met Gymshark en weten dat we alle oplossingen in huis hebben om de internationale groei en ontwikkeling van Gymshark te faciliteren, vanuit elke Bleckmann locatie ter wereld. We zijn erg trots dat het management van Gymshark ons heeft verkozen als e-commerce en logistiek partner. Het is echt teamwork geweest. "