Clicky


Prologis breidt uit op Fokker Logistics Park

Prologis breidt uit op Fokker Logistics Park
03-07-2017 11:23 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie [FE]

AMSTERDAM - Prologis Inc., wereldwijd marktleider in logistiek vastgoed, breidt uit op Fokker Logistics Park met de aankoop van Fokker DC6, een state-of-the-art gebouw van 2.427 vierkante meter aan de Fokkerweg op Schiphol.

Het distributiecentrum wordt verhuurd aan een internationaal logistiek dienstverlener.

Fokker Logistics Park is het grootste aan een luchthaven gelegen logistieke park van Europa in privaat bezit. Door de gunstige ligging tegen Schiphol aan, waar vorig jaar 1,7 miljoen ton vracht werd vervoerd, is de vraag naar vastgoed op het park groot. De totale capaciteit van Prologis op het Fokker Logistics Park groeit met de aankoop tot ruim 120.000 vierkante meter.

Het park kenmerkt zich door de hoge dienstverlening die aan huurders wordt geboden. Elk bedrijf dat zich op het terrein vestigt geniet bovendien de maximale graad van veiligheid; door de integraal georganiseerde beveiligingsmaatregelen is het Fokker Logistics Park een van de best beveiligde plekken rondom Schiphol.

Sander Breugelmans, Vice President Transactions Officer, licht de aankoop toe: “Door Fokker DC6 aan onze portefeuille op Schiphol toe te voegen bouwen we verder aan onze vooraanstaande positie op deze internationale hub van vrachtverkeer.”

Prologis Targeted Europe Logistics Fund (PTELF) is binnen deze transactie de aankopende partij, verkopende partij is Anthony Fokker Business Park B.V., een samenwerkingsverband tussen Delta Development Group, VolkerWessels en Reggeborgh Groep.

In de Benelux is Prologis per 31 maart 2017 eigenaar van circa 2 miljoen vierkante meter aan logistiek vastgoed.