Clicky

 
Transport Online - Voormalige eigenaren nemen claim Oad over

Voormalige eigenaren nemen claim Oad over

Voormalige eigenaren nemen claim Oad over
30-06-2017 14:06 | Financieel | auteur ANP

ZWOLLE - De curatoren in het Oad-faillissement dragen hun claim op de Rabobank over aan de familie Ter Haar, de voormalige eigenaren van het reisimperium. Dat maakten de curatoren vrijdag bekend bij de publicatie van hun faillissementsverslag.

De voormalige eigenaren probeerden eerder tevergeefs een miljoenenvergoeding van de Rabobank los te krijgen voor de rol van de bank in het faillissement. De rechtbank wees een verzoek daarover eind 2015 echter af, omdat dat recht was voorbehouden aan de onderneming en niet aan de eigenaren.

Vervolgens probeerden de curatoren het als vertegenwoordigers van de failliete onderneming opnieuw, maar die besloten geen vervolg te geven aan de dure en ongewisse juridische strijd met de bank, zo valt te lezen in het verslag. Om die reden werd besloten de claim over te dragen aan de Stichting Administratiekantoor Oad Groep Holding (STAK) van de familie Ter Haar.

STAK probeert nu voor eigen rekening alsnog een schadebedrag binnen te halen. Als dat lukt dan vloeit een "substantieel" deel daarvan in de boedel van Oad.

De familie Ter Haar laat weten dat er veel aanwijzingen zijn dat Oad op de fles is gegaan door een onterechte intrekking van de kredietfaciliteit door de Rabobank. Het hoger beroep wordt nu mede namens Oad gedaan. De familie zet in op een schadevergoeding van 65 miljoen tot 76 miljoen euro.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,198
Diesel2,069

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden