Werkstraf voor frauderende Van der Valk

Werkstraf voor frauderende Van der Valk
30-06-2017 13:41 | Binnenland | auteur ANP

HENGELO - De directeur van het Van der Valk-hotel in Hengelo heeft een werkstraf van 180 uur gekregen omdat hij de verbouwing van zijn woonhuis op kosten van het hotel heeft laten uitvoeren. Hierdoor had hij een financieel voordeel van 50.000 euro. Het hotel zelf moet een boete van 100.000 euro betalen. Dat heeft het Openbaar Ministerie (OM) vrijdag bekendgemaakt. De boekhouder van het Motel Hengelo heeft volgens het OM willens en wetens meegewerkt aan de fraude. Daarom krijgt hij een werkstraf van 100 uur.

De hoofdverdachte, Paul van der Valk, wordt met naam genoemd in de schikking, de boekhouder niet. "De directeur heeft een voorbeeldfunctie", zegt het OM. Daarnaast is het standaard dat bij schikkingen boven de 50.000 euro de naam volledig wordt genoemd, zo legt het OM het verschil uit.

Uit onderzoek van de FIOD bleek dat Van der Valk door het gegoochel met facturen en btw tijdelijk "gratis geld leende van de fiscus". Van der Valk had ,,het voornemen dit later recht te trekken." De twee mannen hebben daarom een schikking gekregen van het OM. De interne controle bij het bedrijf is verscherpt.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Truckoccasions

Rijverboden