Clicky


ILT: Arriva beoordeelde vakbekwaamheid machinisten onvoldoende

ILT: Arriva beoordeelde vakbekwaamheid machinisten onvoldoende
29-06-2017 17:35 | Arbeidsvoorwaarden | auteur Redactie [FE]

DEN HAAG - Arriva is tekort geschoten in het beoordelen van de vakbekwaamheid en ervaring van machinisten die zij inhuurt of overneemt van een andere spoorwegonderneming. Dit concludeert de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) uit een onderzoek naar de selectie, opleiding en begeleiding van machinisten van Arriva.

Aanleiding was een incident in september 2016 waarbij een machinist van Arriva door rood sein reed bij Uithuizermeeden en op een geopende spoorwegovergang tot stilstand kwam. Oorzaak was een gebrek aan vakmanschap van de betreffende machinist. Arriva had daarin onvoldoende inzicht, blijkt uit het onderzoek van de ILT.

De inspectie vindt dit een tekortkoming. Het is voor een spoorwegonderneming van belang om machinisten te beoordelen op vakbekwaamheid en ervaring, om hen de juiste begeleiding of aanvullende opleiding te kunnen geven.

Direct na dit incident heeft Arriva de overige zeven recent ingehuurde machinisten beoordeeld tijdens begeleidingsritten; daarbij zijn geen bijzonderheden geconstateerd. Daarnaast heeft Arriva verschillende maatregelen genomen die bijdragen aan het vakmanschap van de machinist, en aan het inzicht daarin van Arriva. De Inspectie volgt de uitvoering van deze maatregelen tijdens inspecties en audits.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 22 mei t/m zondag 28 mei

Alle Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,972
Diesel1,656

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats