CNV wijst Tweede Kamer op nadelen Mobiliteitspact middels brief

CNV wijst Tweede Kamer op nadelen Mobiliteitspact middels brief
29-06-2017 11:18 | Arbeidsvoorwaarden | auteur Redactie [FE]

UTRECHT - Oneerlijke concurrentie, verdringing en uitbuiting zijn in de Europese transportsector aan de orde van de dag. Het Mobiliteitspact dat de Europese Commissie op 31 mei heeft gepresenteerd, bevat te weinig maatregelen om die misstanden aan te pakken. In een brief aan de Tweede Kamer heeft het CNV hierover zijn zorgen geuit.

De brief - zie bestanden hieronder - is ondertekend door Maurice Limmen (voorzitter CNV) en Sanne van der Meulen (sectorbestuurder vervoer bij CNV Vakmensen). In de brief wijst de bond op de negatieve gevolgen die het Mobiliteitspact kan hebben voor de arbeidsomstandigheden voor de chauffeurs en de verkeersveiligheid.

Te weinig oog voor chauffeurs

"De nadruk ligt te veel op het verminderen van de bureaucratie voor de werkgevers", staat in de brief. Volgens het CNV heeft de Europese Commissie te weinig oog voor de werkdruk van de chauffeurs en de risico's op uitbuiting en oneerlijke concurrentie.

Kamercommissie

De Vaste Kamercommissie voor Infrastructuur en Milieu boog zich dinsdagavond over het Mobiliteitspact en de gevolgen hiervan voor de Nederlandse transportsector.

Bijlage:Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Truckoccasions

Rijverboden