Transport Online - Eerste kerntransport over water in Duitsland [+foto's]

Eerste kerntransport over water in Duitsland

Eerste kerntransport over water in Duitsland [+foto's]
28-06-2017 11:40 | Algemeen | auteur ANP/DPA

OBRIGHEIM - Voor het eerst laten de autoriteiten in Duitsland kernafval via het water naar een tijdelijke opslag vervoeren. Woensdag in aller vroegte vertrok onder strenge veiligheidsmaatregelen een schip geladen met drie containers met radio-actief afval bij de stilgelegde centrale Obrigheim.

Het schip zal een tocht van ongeveer 50 kilometer over de Neckar maken richting Neckarwestheim waar het afval in een tijdelijke opslag komt.

Tegenstanders hadden demonstraties aangekondigd en lieten al snel van zich horen. Vier actievoerders lieten zich in Bad Wimpfen met een groot spandoek van een brug zakken waardoor het transport moest worden stilgelegd. De politie stuurde speciale eenheden naar de oeververbinding om de actievoerders te verwijderen.

De politie begeleidt het het transport met boten, een helikopter en personeel op de wal. De tocht zou naar verwachting twaalf uur duren maar zal nu uitlopen.

Volgens energiebedrijf EnBW is het transport over water een veilige manier. De firma laat de komende weken vijf keer drie containers vervoeren.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,669
Diesel1,281

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions