Transport Online - Timken neemt Groeneveld Group over

Timken neemt Groeneveld Group over

Timken neemt Groeneveld Group over
28-06-2017 09:37 | Algemeen | auteur Redactie [FE]

NORT CANTON, OHIO/GORINCHEM - De Timken Company, een vooraanstaande en wereldwijde speler op het gebied van lagers en mechanische krachtoverbrengingssystemen, heeft vandaag bekendgemaakt dat overeenstemming is bereikt over de overname van Groeneveld Groep, Gorinchem.

Groeneveld is een vooraanstaande leverancier van onder meer automatische smeersystemen voor transport en off-road applicaties. Met de overname is een bedrag van ongeveer $ 280 miljoen gemoeid.

De omzet van Groeneveld Groep bedroeg in de laatste twaalf maanden, tot en met 31 mei 2017, ongeveer $ 105 miljoen. Verwacht wordt dat de overname zal bijdragen aan de aangepaste winst per aandeel in 2017. Daarnaast realiseert Groeneveld Groep een sterke marge, die naar verwachting zal bijdragen aan Timken’s EBITDA marge en die verder versterkt zal worden als gevolg van synergiën.

“De overname van Groeneveld betekent een verdere versterking van onze positie op gebied van automatische smeersystemen, een sector die wij in 2013 betraden met de overname van Interlube”, aldus Richard G. Kyle, president en chief executive officer van Timken.

“Groeneveld is een sterk merk en heeft een goed management, een wereldwijd klantenbestand en een toonaangevend productportfolio met een uitstekende marktpositie in off-road machines en zware vrachtwagens.”

Het hoofdkantoor van Groeneveld is gevestigd in Gorinchem, Nederland, met assemblagefaciliteiten in Italië. De automatische smeersystemen, die de machine- en voertuigbeschikbaarheid verhogen, vormen samen met de veiligheidssystemen het grootste deel van de afzet. Daarnaast beschikt de onderneming ook nog over een kleinere divisie, Groeneveld ICT Solutions, welke telematica-oplossingen biedt voor transportbedrijven. Groeneveld heeft ongeveer 600 medewerkers in dienst.

“We zijn buitengewoon verheugd, zo’n alom gerespecteerd en bekend bedrijf over te kunnen nemen. De onderneming heeft een onderscheidende waarde-propositie, sterke klantrelaties en getalenteerde medewerkers”, aldus Kyle. “We kijken er naar uit om het Groeneveld team te verwelkomen bij Timken.”

Als onderdeel van de overname zal Henk Groeneveld, enig aandeelhouder en non-executive president van Groeneveld Groep, zich terugtrekken uit het bedrijf. “Henk heeft de onderneming gedurende vier decennia geleid. Dankzij hem is de onderneming geworden tot wat het vandaag de dag is. Hij heeft tevens gezorgd voor een sterke directie en staf,” besluit Kyle. “Wij wensen Henk een goed en welverdiend pensioen met zijn familie.”

De overname zal naar verwachting begin juli zijn afgerond en wordt gefinancierd door een combinatie van liquide middelen en leningen.

Gedurende de afgelopen vijf jaar heeft Timken haar productportfolio sterk uitgebreid, als toevoeging op de lagers. Het leveringsprogramma omvat versnellingsbakken, kettingen, riemen, koppelingen, automatische smeersystemen, industriële koppelingen en remmen, alsmede een keur aan industriële diensten. Deze productlijnen worden verkocht onder industriële merknamen, waaronder, Timken®, Philadelphia Gear®, Drives®, Lovejoy® en Interlube™.NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,659
Diesel1,280

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions