Transport Online - Haagse moskee bedreigd met aanslag met vrachtwagen

Haagse moskee bedreigd met aanslag met vrachtwagen

Haagse moskee bedreigd met aanslag met vrachtwagen
26-06-2017 11:35 | Overig | auteur ANP

DEN HAAG - De as-Soennahmoskee in Den Haag heeft afgelopen weekeinde een dreigbrief ontvangen. De anonieme afzender schrijft in de brief aan de stichting dat een tegenaanval op moskeebezoekers niet is uitgesloten. "Een vrachtauto die een school of moskee raakt! Vergeet dat niet!", staat in de brief geschreven. De schrijver heeft een speelgoedvrachtwagen bij de brief gestuurd.

De politie zegt dat zij zaterdagmiddag is geïnformeerd over het bestaan van de brief. "In overleg met het moskeebestuur hebben wij zondag tijdens de aankomst en het vertrek van moskeebezoekers extra toezicht gehouden. Maandag zal het moskeebestuur aangifte doen en starten wij een onderzoek naar de herkomst van deze brief.”

Het bestuur van de stichting as-Soennah zegt "zeer geschokt en ontdaan te zijn om juist in de maand ramadan, waarin het in en om de moskeeën erg druk is, dit dreigement te ontvangen.'' Volgens het moskeebestuur kunnen de bedreigingen niet los worden gezien van de "hetze tegen de islam en moslims door bepaalde politici en sommige media. Het is volgens de stichting "niet ondenkbaar dat hun rol, in combinatie met de turbulente tijden waarin wij nu leven, leidt tot het daadwerkelijk uitvoeren van het dreigement."Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,687
Diesel1,267

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions