Clicky


 


56 nieuwe DAF's voor Cornelissen

56 nieuwe DAF's voor Cornelissen
26-06-2017 11:22 | Nieuw Materieel | auteur Redactie [FE]

NIJMEGEN - Ruime cabines, makkelijke instap, opvallend korte draaicirkel, flexibele dienstverlening en verrassend gunstige brandstofcijfers; voor Cornelissen Transport in Nijmegen zijn dit de belangrijkste factoren om 56 nieuwe DAF trucks in te zetten. Het gaat om 16 DAF LF bakwagens, 39 DAF CF trekkers en één DAF XF bakwagen. Een deel van de nieuwe voertuigen is inmiddels afgeleverd door dealer Van Tilburg-Bastianen. En ze draaien al volop en naar volle tevredenheid mee in het distributiewerk voor landelijke winkelketens.

“De DAF LF is ideaal in de stad. De zitpositie is laag. Omstanders hebben daardoor makkelijker oogcontact met de chauffeur. Dat is prettig en veilig in de binnenstad waar we vaak met deze voertuigen zijn voor het beleveren van winkels”, zegt Eric Quik, Transport Manager bij Cornelissen Transport.

“De chauffeurs prijzen verder het zitcomfort, het overzichtelijk vormgegeven dashboard en wegligging. Sommigen willen om die redenen alleen nog maar in de DAF’s rijden.”

‘Verassend gunstige brandstofcijfers’

De nieuwe DAF CF trekkers en de XF bevallen al net zo goed. De trucks zijn voorzien van een Space Cab. Die bevalt prima. Quik: “De chauffeurs zijn bijzonder positief over de makkelijke instap door de grote openingshoek van de deur, en over de opstap met twee treden. Dat is één minder dan gebruikelijk bij trucks van dit formaat. Als je vaak moet in- en uitstappen waardeer je dat snel. Ook belangrijk: het brandstofverbruik is zeer gunstig.”

Dankzij het Silent pakket is bezorgen in de venstertijden van de dagranddistributie mogelijk. Verder zijn de CF’s fraaie blikvangers. Quik: “We wilden een stoere auto. Dus hebben we bij de CF en de XF gekozen voor skylights op de cabine en zijskirts. Een chauffeur houdt van comfort en zit graag in een auto die opvalt. Werkplezier is belangrijk, zeker nu het in deze tijd van krapte op de arbeidsmarkt moeilijk is om chauffeurs te vinden.”

Samenwerking

De keuze voor DAF is mede tot stand gekomen op basis van de goede relatie met Van Tilburg-Bastianen Truck en Trailer Service. Quik: “De aangeboden faciliteiten, het uitgebreide servicenetwerk en met name de kwaliteit en flexibiliteit van de aftersales en dienstverlening ervaren we als zeer positief.”

Aflevertraining

Om de chauffeurs snel vertrouwd te maken met de nieuwe technieken heeft Cornelissen Transport gekozen voor een aflevertraining door van Tilburg-Bastianen. Quik: “Heel goed bevallen. Ze hebben snel geleerd hoe ze optimaal gebruik kunnen maken van efficiencysystemen als Adaptive Cruise Control, Eco Modus en Ecoroll. Het waren trainingssessies van 1,5 uur met 6 tot 7 chauffeurs. Er was voldoende tijd voor uitleg en vragen. Het is voor het eerst dat we op deze manier nieuwe voertuigen in gebruik hebben genomen. Van Tilburg-Bastianen pakt dat goed aan. Het is echt een aanrader.”

Cornelissen Transport bestaat al sinds 1930. Toen startte Jo Cornelissen zijn transportbedrijf in Nijmegen. Sinds 1999 is de groei snel gegaan en is het een vooruitstrevend, groeiend allround logistiek dienstverlener met oog voor milieu, met verschillendende divisies, ruim 200 eigen vrachtwagens en zo’n 350 medewerkers.

Foto's

  • Bek en Verburg BV
  • Oortwijn - Nabek
    Oortwijn - Nabek
  • Oortwijn - Nabek
    Oortwijn - Nabek
  • Oortwijn - Nabek
    Oortwijn - Nabek

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,244
Diesel2,086

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats