Clicky


Groepje voetgangers aangereden in Newcastle

Groepje voetgangers aangereden in Newcastle
25-06-2017 12:11 | Buitenland | auteur ANP

NEWCASTLE - Zeker zes mensen zijn gewond geraakt toen een auto zondagochtend voetgangers raakte buiten een sportcentrum in Newcastle, in het noordoosten van Engeland. De politie gaat volgens Britse media niet uit van een terreurdaad.

De wagen reed volgens een getuige in op moslims die bijeen waren om het einde van de ramadan te vieren. "Het veroorzaakte veel paniek. Iedereen schreeuwde toen het gebeurde.'' De automobiliste zou de feestelijke bijeenkomst hebben bijgewoond en bij vertrek de macht over het stuur zijn verloren.

Agenten arresteerden na de aanrijding een 42-jarige vrouw. De politie liet weten niet op zoek te zijn naar andere verdachten, maar toch extra te patrouilleren in de omgeving. Die maatregel is bedoeld om omwonenden gerust te stellen. De ambulancedienst liet weten drie volwassenen en drie kinderen te hebben overgebracht naar het ziekenhuis.

Een omstander, die maar net werd gemist door de auto, zei dat mensen aanvankelijk aan een aanslag dachten. "Vanwege alles wat is gebeurd, was er veel paniek'', stelde de man. Een Brit reed eerder deze maand in Londen met een gehuurd busje in op moskeegangers, met een dode en meerdere gewonden tot gevolg.