Clicky


Zundert neemt Fort Oranje per direct over

Zundert neemt Fort Oranje per direct over
23-06-2017 16:54 | Binnenland | auteur ANP

ZUNDERT - De gemeente Zundert heeft per direct het beheer van de beruchte camping Fort Oranje in Rijsbergen overgenomen. De gemeente is daardoor vanaf nu de baas op het verpauperde vakantiepark. Tegen eigenaar Cees Engel, zijn gezinsleden, de beheerder en personeelsleden is gezegd dat ze niet meer gewenst zijn op het terrein. Onder andere de beheerder heeft zelfs een gebiedsverbod gekregen. Ook nieuwe bewoners zijn niet meer welkom en mensen die er niks te zoeken hebben moeten weg, aldus een aankondiging vrijdag.

De gemeente grijpt in omdat de campingeigenaar donderdag plotseling aankondigde dat hij de camping op 3 juli wil sluiten. De gemeente heeft een nieuwe beheerder aangesteld. Er komen nieuwe huisregels en bewoners hoeven geen huur meer te betalen aan de vorige beheerder.

Een gemeentewoordvoerder bevestigt dat vrijdagmiddag een deel van de administratie in beslag is genomen om de huurovereenkomsten over te nemen. De huurprijzen zullen niet worden verhoogd.

De gemeente kan het beheer overnemen als de leefbaarheid, gezondheid of veiligheid in gevaar is. In het besluit om het beheer over te nemen maakt de gemeente een lange opsomming van strafbare feiten en overtredingen die in de afgelopen jaren zijn geconstateerd.

Zundert wilde de camping op termijn sluiten vanwege een onhoudbare situatie. Met de gemeente als beheerder kunnen mensen er nog maximaal een jaar blijven wonen tot er geschikte woonruimte is gevonden.

De woordvoerder van campingeigenaar Cees Engel meent dat het besluit om het beheer over te nemen in paniek is genomen en kondigt aan dat er bezwaar zal worden ingediend.