Clicky

 
Transport Online - Twee nieuwe IVECO Stralis NP voor Ad Dollevoet BV

Twee nieuwe IVECO Stralis NP voor Ad Dollevoet BV

Twee nieuwe IVECO Stralis NP voor Ad Dollevoet BV
23-06-2017 11:37 | Nieuw Materieel | auteur Redactie [FE]

OSS - Onlangs heeft Ad Dollevoet B.V. Expeditie en Transport twee nieuwe IVECO Stralis NP trekkers in gebruik genomen. Dit zijn de eerste voertuigen op LNG (vloeibaar aardgas) in het wagenpark van het transportbedrijf uit Oss. Ad Dollevoet B.V. zet hiermee een flinke stap in het verduurzamen van haar wagenpark.

Ad Dollevoet B.V. startte haar activiteiten in 1957 met paard en wagen, als contractant voor Van Gend & Loos. Sindsdien is het transportbedrijf uitgegroeid tot een volwaardig logistiek dienstverlener die haar klanten ontzorgt met nationaal en internationaal (dedicated) transport, distributie van pakketten en pallets, opslag, order picking en Value Added Logistics.

Op dit moment wordt het bedrijf gerund door de tweede generatie van de familie Dollevoet. De kernwaarden van het familiebedrijf zijn betrouwbaarheid, flexibiliteit en klantgericht werken. Het zeer gevarieerde wagenpark van Ad Dollevoet B.V. bestaat uit bestelwagens, BE-combinatie, lichte en middelzware bakwagens, en verschillende trekker-oplegger combinaties.

De twee nieuwste voertuigen in het wagenpark van Ad Dollevoet B.V. zijn IVECO Stralis NP’s. Deze trekkers worden aangedreven door een 400pk en 1700Nm sterke IVECO Cursor 9 aardgasmotor, gekoppeld aan een 12-traps EuroTronic automatische versnellingsbak. De Stralis NP’s zijn voorzien van twee brandstoftanks met een gezamenlijke inhoud van 390 kilogram LNG. Hiermee kunnen de chauffeurs van Ad Dollevoet B.V. 1500 kilometer rijden, voordat zij weer moeten tanken.

Één van de nieuwe Stralissen is uitgevoerd in de herkenbare blauwe huisstijl van het transportbedrijf uit Oss. Dit voertuig zal door Ad Dollevoet B.V. voor verschillende werkzaamheden worden ingezet. De tweede Stralis NP is uitgevoerd in de huisstijl van opdrachtgever Elho, fabrikant en leverancier van kunststof potten en aanverwante artikelen.

Met de zeer ruime en comfortabele Hi-Way cabine, de 400pk sterke motor met automaat en grote actieradius heeft de IVECO Stralis NP dezelfde comfort- en rijeigenschappen als een vergelijkbare dieseltruck. De voordelen voor het transportbedrijf om de Stralis NP in te zetten zijn de flinke reductie van CO2-, NOx- en fijnstofuitstoot. Daarnaast is de aardgas aangedreven trekker 75% stiller dan een dieseltruck, waardoor deze ’s morgens vroeg en ’s avonds laat winkels in binnensteden mag bevoorraden.

Foto's

 • Wempe Transport
  Wempe Transport
 • Wempe Transport
  Wempe Transport
 • CSE
  CSE
 • CSE
  CSE

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,319
Diesel2,109

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 16 mei t/m zondag 22 mei

Alle Rijverboden