Kavel op Vossenberg West II in Tilburg verkocht aan Prologis

Kavel op Vossenberg West II in Tilburg verkocht aan Prologis
23-06-2017 11:33 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie [FE]

TILBURG - De gemeente Tilburg heeft een kavel van 14 hectare op Vossenberg West II verkocht aan Prologis. Dit stuk grond was beschikbaar omdat eerder is besloten 16 kleinere kavels op dit bedrijventerrein samen te voegen.

Prologis is een landelijke ontwikkelaar van logistieke opslag- en distributiecentra. Door de kleinere kavels op Vossenberg samen te voegen, komt de gemeente tegemoet aan de behoefte van de markt aan grotere kavels. Bijna alle kavels op Vossenberg West II zijn verkocht.

Flexibel

Wethouder Berend de Vries is tevreden: "Maar dat betekent zeker niet dat er geen ruimte is voor nieuwe duurzame bedrijvigheid in Tilburg. Om adequaat in te gaan op de wensen uit de markt, creëren we ruimte op bedrijventerrein Zwaluwenbunders, dat flexibel is qua opzet en waar speciale aandacht is voor de landschappelijke inpassing, de ecologische verbindingszones en het beperken van de kosten. Ook ontwikkelen we bedrijventerrein Wijkevoort: een nieuw modern industrieel logistiek cluster, waarbij bedrijven en natuur in evenwicht met elkaar zijn."

Topregio

Wethouder Erik de Ridder: "Deze transactie laat opnieuw zien dat Tilburg een absolute topregio is voor moderne industrie en logistiek. Op Vossenberg hebben al vele aansprekende bedrijven zich gevestigd, zoals Tesla, Capi Europe, Claassen Logistics en Coolblue. Met deze transactie is verdere versterking van onze economie ook de komende jaren verzekerd. De nieuwe ontwikkelingen op Zwaluwenbunders en Wijkevoort kunnen niet snel genoeg komen: nieuwe bedrijven die zich willen vestigen en bestaande bedrijven staan letterlijk in de rij om zich ook daar te kunnen vestigen."

Bedrijventerrein Vossenberg

Met een omvang van ongeveer 300 hectare is Vossenberg Tilburgs grootste bedrijventerrein. Het is een belangrijke vestigingslocatie voor bedrijven die veel ruimte en een optimale bereikbaarheid nodig hebben over de weg en het water.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Truckoccasions

Rijverboden