Clicky


Weggebruikers weten bewusteloze vrachtwagenchauffeur te stoppen

Weggebruikers weten bewusteloze vrachtwagenchauffeur te stoppen [+foto's]
22-06-2017 17:10 | Buitenland | auteur Redactie [FE]

HOF(D) - Op de Duitse A9 wisten twee automobilisten op spectucalaire wijze woensdag een vrachtwagen te stoppen waarvan de chauffeur het bewustzijn had verloren.

De 46-jarige chauffeur was rond 06:15 uur 's ochtends onderweg over de A9 in de richting van Berlijn. Herhaaldelijke keren botste de vrachtwagen tegen de vangrail en slingerede over alle rijstroken.

Drie automobilisten en een vrachtwagenchauffeur zien dit alles gebeuren en grijpen in. De 27-jarige vrachtwagenchauffeur heeft de tegenwoordigheid van geest om met zijn vrachtwagen links naast de vrachtwagen te gaan rijden om zo te voorkomen dat de vrachtwagen opnieuw over alle rijstroken kan rijden.

Een 26-jarige bestuurder van een Audi zette zijn auto aan de kant en rende achter de langzaam rijdende vrachtwagen aan. Samen met nog twee automobilisten wisten ze het zijraam van de cabine in te slaan, de deur te openen en de vrachtwagen op de handrem te zetten.

Vervolgens hebben ze de zorg voor de man op zich genomen tot de hulpdiensten arriveerden.

Toen de hulpdiensten arriveerden kwam de man weer bij bewustzijn en werd de man vervolgens afgevoerd naar het ziekenhuis.

Uiteindelijk bleek uit een test dat de Duitse chauffeur drugs had gebruikt, meldt de politie.

Er wordt een onderzoek gestart vanwege gevaarlijk rijgedrag en er werd een bloedmonster gevorderd en de man kon zijn rijbewijs inleveren.

Voor foto's klikt u hier!