Clicky

 
Transport Online - Zundert neemt beheer camping Fort Oranje over

Zundert neemt beheer camping Fort Oranje over

Zundert neemt beheer camping Fort Oranje over
22-06-2017 17:04 | Binnenland | auteur ANP

RIJSBERGEN - De gemeente Zundert neemt op 3 juli het beheer van de beruchte camping Fort Oranje over van de huidige eigenaar Cees Engel. Bewoners kunnen er zo na die datum nog even blijven wonen. Burgemeester Leny Poppe heeft dat donderdagmiddag verteld aan de bewoners in reactie op het besluit van de eigenaar om de camping te sluiten nog voordat de gemeente dat van plan was. "Campingbewoners komen niet op straat te staan'', beloofde ze.

De gemeente Zundert kondigde twee weken geleden aan dat de camping op termijn dicht moet vanwege een onhoudbare situatie: er is veel criminaliteit, veel van de ruim zeshonderd bewoners verkeren in een erbarmelijke situatie en de caravans zijn in slechte staat.

De verpauperde camping stond dit jaar extra in de aandacht door een goedbekeken SBS6-serie over de schrijnende situatie van de bewoners. De eigenaar denkt dat de overheid de camping bewust in een kwaad daglicht heeft gesteld om sluiting af te kunnen dwingen. De overheid heeft de situatie volgens hem bewust laten escaleren.

Engel maakte donderdagochtend plotseling bekend dat hij definitief met de camping stopt. Op 3 juli wil hij het gas, water en licht afsluiten omdat hij de strijd met de overheid beu is. Eerder toonde hij zich destijds nog strijdbaar en wilde de hij sluiting aanvechten.

Engel kiest voor sluiting omdat zijn inkomsten flink zijn gedaald, zegt hij. "Fort Oranje was een last resort voor hulpbehoevenden. Sommige bewoners betalen hier al jarenlang nauwelijks huur. Fort Oranje is een symptoom van falend sociaal beleid van gemeenten en ook de minister. De overheid keek weg terwijl aan de onderkant van de samenleving mensen nauwelijks eten kunnen kopen, laat staan dat zij huur aan mij kunnen betalen. Geld voor fatsoenlijk beheer en onderhoud is er dan niet meer.''

Het besluit van de campingeigenaar veroorzaakte donderdag hevige reacties bij de bewoners die hun woede richtten op de gemeente. Een groep bewoners eiste uitleg bij het gemeentehuis waarna de gemeente besloot om de ingang op slot te doen. De campingbaas is uit vrees voor reacties en pers in het buitenland.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,954
Diesel1,572

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats