Transport Online - Miljoen Europeanen tegen lange veetransporten

Miljoen Europeanen tegen lange veetransporten

Miljoen Europeanen tegen lange veetransporten
20-06-2017 13:41 | Transport | auteur Redactie [FE]

BRUSSEL - Het transport van levende dieren zou niet langer dan acht uur moeten duren. Dierenrechtenorganisaties hebben in ruim een jaar tijd meer dan 1 miljoen handtekeningen van Europeanen verzameld tegen langdurig gezeul met vee. De Europese Commissie moet zo’n burgerinitiatief officieel in behandeling nemen als er in minstens zeven EU-lidstaten in totaal 1 miljoen steunbetuigingen zijn.

De ondertekenaars, onder wie 47.225 Nederlanders, eisen naast een maximale transportduur van acht uur strengere controles en betere bescherming voor vee, ook buiten de EU. Volgens de zogenoemde StopTheTrucks-campagne staan dieren "vaak dagenlang dicht op elkaar gepakt in volle vrachtwagens en schepen".

De EU is al vele jaren aan het soebatten over het vervoer van varkens, koeien, kippen en andere dieren, maar de lidstaten zijn verdeeld over strengere wetgeving. Nederland is daar wel voor. De commissie liet vorig jaar weten dat er geen wetenschappelijke rechtvaardiging is om de transportduur te beperken tot acht uur. Dat zou geen garantie bieden voor beter dierenwelzijn. Handhaving van de regels is een zaak van de EU-landen.Rijverboden

LET OP: Extra rijverboden rondom Pinksteren:
> Klik Hier! <

De rijverboden voor deze week: maandag 1 juni t/m zondag 7 juni

Alle Rijverboden
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,623
Diesel1,297

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions