Transport Online - 'Zorg voor voldoende water in magazijn'

'Zorg voor voldoende water in magazijn'

'Zorg voor voldoende water in magazijn'
19-06-2017 17:06 | Algemeen | auteur Redactie [FE]

ZOETERMEER - Nu de temperatuur vandaag in grote delen van het land boven de dertig graden uit lijkt te komen, doen ondernemers er verstandig aan om voldoende water in en om het magazijn gereed te hebben. Volgens ondernemersvereniging evofenedex vragen de hoge temperaturen om een zomerplan.

Het Nationaal Hitteplan is maandag voor de provincies Utrecht, Overijssel, Zuid-Holland, Gelderland, Zeeland, Noord-Brabant en Limburg ingegaan. Dat maakte het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu zojuist bekend.

Magazijn

Nederland telt ruim 100.000 bedrijven met een magazijn. Hier werken zo’n 600.000 mensen, van de heftruckchauffeur die met volle pallets door het magazijn rijdt tot de orderpicker die online bestellingen klaarmaakt voor verzending. Werkgevers zijn wettelijk verplicht om werknemers te beschermen tegen gezondheidsschade door te hoge temperaturen op de werkplek.

evofenedex, belangenbehartiger van 15.000 handels- en productiebedrijven, stelt dat enkele simpele maatregelen er al voor kunnen zorgen dat magazijnmedewerkers ook in de zomermaanden veilig en efficiënt kunnen werken.

De temperatuur loopt in loodsen, groothandels en distributiecentra met een plat dak snel op, daarom raadt evofenedex ondernemers aan om te zorgen voor voldoende zonwering, een goede airconditioning, het inzetten van tropenroosters en dus voldoende water.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,651
Diesel1,300

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions