Stremming Van Starkenborghkanaal door werkzaamheden tafelbrug Zuidhorn

Stremming Van Starkenborghkanaal door werkzaamheden tafelbrug Zuidhorn
16-06-2017 15:49 | Algemeen | auteur Redactie [FE]

ZUIDHORN - De komende twee weekenden vinden voorbereidende werkzaamheden plaats voor de plaatsing van de nieuwe tafelbrug bij Zuidhorn. Hiervoor is het Van Starkenborghkanaal van zaterdag 17 juni 06.00 uur tot maandagochtend 19 juni 06.00 uur en volgend weekend van zaterdag 24 juni 06.00 tot maandagochtend 26 juni 06.00 uur voor alle scheepvaart gestremd.

De beroepsvaart is hierover geïnformeerd.

Nieuwe brug

De hefbrug uit 1932 wordt vervangen door een hogere brug als onderdeel van de verdieping en de verbreding van de vaarweg Lemmer – Delfzijl. De nieuwe brug wordt naar verwachting in juli 2017 geplaatst. De oude brug werd in het weekend van 22 april jongstleden verwijderd. In de genoemde weekenden worden de kabels en leidingen in het Van Starkenborghkanaal aan weerszijden van de brug opgeruimd en nieuwe aangebracht. Deze werkzaamheden worden vanaf het water uitgevoerd met een kraanschip.

Hoofdvaarweg Lemmer - Delfzijl

Rijkswaterstaat maakt de hoofdvaarweg Lemmer – Delfzijl samen met de provincies vlot en veilig begaanbaar voor schepen van CEMT klasse Va, vierlaagse containervaart en beperkt tweebaksduwvaart.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,780
Diesel1,460

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Rijverboden