Transport Online - 11.500 euro boete voor Iers transportbedrijf na manipulatie snelheidsbegrenzer en tachograaf

11.500 euro boete voor Iers transportbedrijf na manipulatie snelheidsbegrenzer en tachograaf

11.500 euro boete voor Iers transportbedrijf na manipulatie snelheidsbegrenzer en tachograaf
16-06-2017 10:32 | Buitenland | auteur Redactie [FE]

KOLDING(DK) - Een Ierse transporteur heeft van de Deense rechtbank een boete opgelegd gekregen van 11.500 euro vanwege het knoeien met de snelheidsbegrenzer en de tachograaf.

Op 6 september werd een vrachtwagen van het Ierse bedrijf gestopt door de politie van Oost-Jutland. De vrachtwagen werd bestuurd door een 44-jarige Ierse man.

Toen de politie de man en de vrachtwagen wilde controleren moest de man plotseling heel nodig naar het toilet. Maar voordat hij werd toegestaan om te gaan werd hij eerst grondig onderzocht. In een van zijn schoenen werd een magneet gevonden.

Ook onderzoek van de tachograaf bracht onregelmatigheden aan het licht. Zo werd er rusttijd geregistreerd tijdens het rijden.

Op donderdag 15 juni deed de rechter uitspraak. Het bedrijf werd veroordeeld voor drie gevallen waarin de tachograaf rust registreerde tijdens rijtijd. Het bedrijf werd ook veroordeeld voor vier gevallen waar de chauffeur de regels had overtreden betreffende rij- en rusttijd. Dit alles leidde tot een boete van 85.000 kronen (11.498 euro)

Het is niet bekend hoe het bedrijf heeft gereageerd op de uitspraak.

In een later stadium zal er ook een rechtszaak plaatsvinden tegen de chauffeur in kwestie die de overtredingen beging.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,687
Diesel1,265

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions