Lekkende Haagse agent vrijgelaten

Lekkende Haagse agent vrijgelaten
16-06-2017 09:46 | Binnenland | auteur ANP

DEN HAAG - De Haagse agent die dinsdag werd opgepakt op verdenking van lekken van informatie is vrijgelaten. Hij is volgens het OM nog wel verdachte.

De man zat korte tijd in het team dat onder anderen PVV-leider Geert Wilders beschermt. De man volgde van half 2016 tot en met februari 2017 een opleiding aan de politieacademie en liep in de maanden januari en februari stage bij de Dienst Bewaken en Beveiligen (DBB). Daar liep hij mee in het bewakingsteam van Wilders. Na februari ging de man volgens het OM weer weg bij de DBB en keerde hij terug naar de eenheid Den Haag.

De agent wordt ervan verdacht dat hij informatie uit het politiesysteem heeft gelekt. De afgelopen dagen is de agent verhoord en ook is zijn woning doorzocht. Er is op dit moment geen reden hem nog langer vast te houden, aldus het OM. Hetzelfde geldt voor de medeverdachte naar wie mogelijk is gelekt. Het onderzoek gaat wel door.

Woensdag werd nog een derde verdachte aangehouden. Hij wordt verdacht van medeplichtigheid aan het schenden van het ambtsgeheim door de agent. Deze man wordt nog gehoord. In de loop van vrijdag wordt duidelijk of hij vast moet blijven zitten.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,776
Diesel1,478

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions

Rijverboden