Transport Online - FNV: 'Acties in distributiecentra AH gaan door'

FNV: 'Acties in distributiecentra AH gaan door'

FNV: 'Acties in distributiecentra AH gaan door'
15-06-2017 15:56 | Arbeidsvoorwaarden | auteur Redactie [FE]

UTRECHT - Medewerkers uit de distributiecentra van Albert Heijn blijven doorgaan met hun werkonderbrekingen. Dat liet FNV donderdag weten. De vakbond is het niet eens met het onderhandelingsresultaat dat de grootgrutter met collegabond CNV is overeengekomen en zet de strijd om een betere cao daarom voort.

Er vinden al weken regelmatig werkonderbrekingen plaats in de distributiecentra, ook donderdag gebeurde dit volgens FNV weer. Zeker vierhonderd van de circa 4500 mensen waarop de cao AH Logistics betrekking heeft zouden aan de acties meedoen. Albert Heijn zegt dat het de gevolgen voor de bevoorrading tot nu goed kon opvangen.

Het supermarktbedrijf wist het woensdag wel eens te worden met CNV, die dit resultaat nu aan de eigen leden gaat voorleggen. Daarin is onder meer sprake van een loonsverhoging van 3,5 procent over twee jaar.

FNV heeft niet getekend omdat enkele bepalingen uit de vorige cao zouden zijn geschrapt. Het gaat dan bijvoorbeeld om afspraken over de doorstroming van medewerkers naar een hogere loonschaal. Ook wil FNV dat het personeel meer loonsverhoging krijgt.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,661
Diesel1,322

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions