Clicky


Voorstel voor tweejarige cao bij Albert Heijn Logistics

Voorstel voor tweejarige cao bij Albert Heijn Logistics
15-06-2017 12:16 | Arbeidsvoorwaarden | auteur Redactie [FE]

ZAANDAM - Een loonsverhoging van 3,5 procent over twee jaar, een vierjarig contract met een opleidingsbudget voor 150 medewerkers en geen lagere loonschaal voor de medewerkers. Dat is het resultaat van het gesprek tussen vakbonden en Albert Heijn Logistics woensdag over een nieuwe cao.

“Albert Heijn komt tegemoet aan belangrijke voorwaarden voor ons”, zegt Martijn den Heijer, onderhandelaar van CNV Vakmensen. “Dit voorstel biedt meer perspectief voor medewerkers in de flexibele schil van Albert Heijn, bovendien is de lagere loonschaal voor werknemers van de baan.”

“Naast een hoger loon is meer zekerheid en perspectief bieden voor CNV Vakmensen de inzet geweest bij de cao-onderhandelingen”, stelt Den Heijer. “Omdat de distributiecentra de komende jaren sterk gaan mechaniseren, is de kans op meer vaste banen gering. Albert Heijn vult dat nu op met uitzendwerk. Wij zien voor deze groep meer in een zogenaamde tussenbaan, een baan voor maximaal vier jaar plus een persoonlijk budget voor scholing van 300 euro per jaar. Dat voorstel heeft Albert Heijn overgenomen.”

Scherpe randjes van flex

Belangrijk is ook dat de verlaging van de laagste loonschaal, schaal A, van de baan is. “Dat de loonstijging voor dit jaar op 1,75% is gebleven, is een tegenvaller. Wel hebben we deze stijging ook voor volgend jaar vast kunnen leggen”, stelt Den Heijer. “De winst in deze cao is dat we de scherpe randjes van de flex af hebben kunnen halen en voor alle medewerkers een kleine plus hebben behaald.”

Het voorstel van de tussenbaan houdt in dat 150 mensen de komende twee jaar een jaarcontract krijgen aangeboden. Bij goed functioneren wordt dat jaarcontract met drie jaar verlengd. Deze werknemers krijgen daarnaast een budget van 300 euro per jaar voor scholing en opleiding. Deze banen vervangen uitzendbanen.

Komende tijd zullen de leden van CNV Vakmensen over het nieuwe cao-voorstel stemmen.