Transport Online - Lekkende Haagse agent bewaakte Wilders

Lekkende Haagse agent bewaakte Wilders

Lekkende Haagse agent bewaakte Wilders
14-06-2017 17:20 | Binnenland | auteur ANP

DEN HAAG - De Haagse agent die dinsdag is opgepakt op verdenking van het lekken van informatie, zat korte tijd in het team dat onder anderen PVV-leider Geert Wilders beveiligt. Het Openbaar Ministerie (OM) in Den Haag heeft dat woensdag gemeld.

De man volgde van half 2016 tot en met februari 2017 een opleiding aan de politieacademie en liep in de maanden januari en februari stage bij de Dienst Bewaken en Beveiligen (DBB). Daar liep hij mee in het bewakingsteam van Wilders. Na februari ging de man volgens het OM weer weg bij de DBB en keerde hij terug naar de eenheid Den Haag.

De agent wordt ervan verdacht dat hij informatie uit het politiesysteem heeft gelekt. Deze informatie kwam terecht bij een tweede verdachte die eveneens is opgepakt. Beiden worden waarschijnlijk eind deze week voorgeleid aan de rechter-commissaris.

Volgens de woordvoerder van het OM is Wilders geïnformeerd over de kwestie. Vooralsnog zijn er geen aanwijzingen dat de agent informatie over de beveiliging van Wilders naar buiten heeft gebracht, aldus het OM.

Het onderzoek naar de verdachte is sinds zijn aanhouding volop aan de gang, zegt het OM. Tot die tijd was de Rijksrecherche er in stilte mee bezig. Het OM heeft daarom nog geen volledig beeld van de informatie die is gelekt. Wel is duidelijk dat het 'lekken' over een langere periode gebeurde dan de tijd dat de agent bij de DBB meehielp.

In februari kwam ook naar buiten dat een medewerker van de DBB loslippig was over zijn werkzaamheden tegenover derden. Deze zaak loopt nog.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,683
Diesel1,311

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions