Clicky

 
Transport Online - Doden door brand in Grenfell Tower Londen

Doden door brand in Grenfell Tower Londen

Doden door brand in Grenfell Tower Londen
14-06-2017 12:24 | Buitenland | auteur ANP

LONDEN - Zeker zes mensen zijn woensdag om het leven gekomen door een brand in een Londense woontoren. Ten minste 74 mensen raakten gewond. Twintig slachtoffers verkeren volgens de hulpdiensten in kritieke toestand.

Veel bewoners van het 24 verdiepingen tellende flatgebouw in North Kensington lagen te slapen toen de brand 's nachts uitbrak. De vlammen grepen daarna razendsnel om zich heen. Bewoners vertelden Britse media hoe ze door gangen vol dikke rook moesten rennen om zichzelf in veiligheid te brengen.

Niet iedereen kon tijdig vluchten. Volgens ooggetuigen hebben bewoners 's nachts vanuit het brandende flatgebouw om hulp gevraagd door lichtsignalen af te geven met zaklampen. Er zouden ook mensen in paniek bij ramen te zien zijn geweest die om hulp schreeuwden.

De brandweer rukte met groot materieel uit om het vuur te blussen. Zo'n tweehonderd brandweerlieden proberen de brand onder controle te krijgen. "In mijn 29 jaar bij de brandweer heb ik nog nooit iets van deze omvang gezien'', erkende brandweerchef Dany Cotton. Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend.

Een lid van de bewonersvereniging van Grenfell Tower zei tegen de BBC dat herhaaldelijk is geklaagd over de brandveiligheid in het onlangs gerenoveerde gebouw. Met die klachten zou niets zijn gedaan. "Er waren zorgen over de plaatsing van boilers, ontsnappingsmogelijkheden, noodverlichting, noem maar op'', zei David Collins.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,951
Diesel1,572

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats
meer logistieke marktplaats