Fraai uiterlijk en overtuigend innerlijk: de nieuwe MAN Lion’s Coach

Fraai uiterlijk en overtuigend innerlijk: de nieuwe MAN Lion’s Coach
14-06-2017 09:57 | Nieuw Materieel | auteur Redactie [FE]

LEUSDEN - De veiligheidsnorm ECE R66.02 die in oktober 2017 ingaat, vormde een goede aanleiding om de MAN Lion’s Coach een grondige update te geven. Naast het verstevigen van de carrosserie krijgt de nieuwe Lion’s Coach een compleet nieuw design. De MAN Lion’s Coach wordt tijdens Busworld 2017 in het Belgische Kortrijk voorgesteld.

Het is in één oogopslag duidelijk dat de nieuwe Lion’s Coach een echte MAN is, want hij is modern en tijdloos. De Lion’s Coach krijgt een nieuwe uitstraling door het nieuwe design van de voor- en achterzijde en de zijkanten. De nieuwe koplampen zijn echte blikvangers. De voor- en achterlichten zijn voorzien van Full-LED technologie.

LED dim- en grootlicht is circa 50 procent feller dan halogeen. Daarnaast is LED-licht meer diffuus en heeft het een groter bereik. Een bijzonder kenmerkend feature van de nieuwe koplamp is de voor MAN merkspecifieke lichtstrip voor de dagrijverlichting. Het interieur is eveneens gemoderniseerd en heeft een luxere uitstraling dan ooit gekregen.

De nieuwe MAN Lion’s Coach gaat dankzij de nieuwe MAN D2676 motor nog efficiënter met brandstof om dan voorheen. Met zijn geoptimaliseerde Euro 6-motor biedt hij ook voordelen als de langere asoverbrenging en het hogere vermogen bij een lager toerental.

Er zijn tal van assistentiesystemen standaard opgenomen, zoals Adaptive Cruise Control, Lane Guard System, Emergency Brake Assist, Emergency Stopping Signal, Dynamic Stability Program en MAN Attention Guard. Schokdempers van een nieuwe generatie en een geoptimaliseerde Dynamic Stability Program zorgen voor nog meer rijcomfort, een verbeterd rijgedrag en ruimere veiligheidsreserves.

De nieuwe MAN Lion’s Coach beleeft zijn debuut tijdens Busworld in Kortrijk.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,771
Diesel1,471

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions

Rijverboden