Clicky


Vermoord meisje Romy begraven in Hoevelaken

Vermoord meisje Romy begraven in Hoevelaken
13-06-2017 19:32 | Binnenland | auteur ANP

HOEVELAKEN - Het omgebrachte meisje Romy uit Hoevelaken is daar dinsdag begraven. De ceremonie vond in besloten kring plaats op de protestantse begraafplaats.

Voorafgaand aan de begrafenis reed de rouwstoet door de plaats. Langs de route stonden honderden belangstellenden. De kist met het lichaam van het meisje stond op een witte koets die werd getrokken twee paarden. Veel inwoners hadden de vlag halfstok gehangen. Een aantal winkeliers hielden tijdens de uitvaart hun deuren gesloten.

Romy werd begin deze maand dood gevonden in een sloot in Achterveld. Een jongen van veertien, schoolgenoot van Romy, uit Lunteren heeft bekend haar seksueel te hebben misbruikt en gedood.

"Het was een mooi, waardig afscheid waar de liefde voor Romy alom voelbaar was. Wij zijn zeer geraakt door alle steunbetuigingen en het medeleven. Het voelt alsof Hoevelaken, én mensen van ver daarbuiten, een arm om ons heen slaan. In deze zware tijd is dat een troost voor ons gezin'', zei de familie van Romy in een verklaring.