Clicky


Twee nieuwe LNG Ecocombi's voor Vos Logistics

Twee nieuwe LNG Ecocombi's voor Vos Logistics
12-06-2017 17:25 | Nieuw Materieel | auteur Redactie [FE]

OSS - De samenwerking tussen Vos Logistics en Pipelife is succesvol. Vos Logistics neemt al 1,5 jaar al het transport voor Pipelife voor haar rekening en heeft nu twee nieuwe LNG Ecocombi-trucks toegevoegd aan haar vloot om de gezamenlijke doelstellingen van de bedrijven op het gebied van duurzaamheid en kostenefficiëntie te verwezenlijken.

De samenwerking tussen Pipelife, een van de grootste fabrikanten van kunststof leidingsystemen en hulpstukken in Europa, en Vos Logistics verloopt nog steeds uitstekend. In januari 2016 heeft Pipelife Nederland al haar binnenlandse en internationale transport toevertrouwd aan Vos Logistics, dit als gevolg van een sinds 2013 succesvolle samenwerking met Pipelife België. Het gaat hierbij om alle dagelijkse zendingen vanuit Enkhuizen naar verschillende bouwterreinen en detailhandelaren. Hiervoor worden verschillende transportmiddelen ingezet, waaronder semi diepladers, kraanwagens voor lange transporten en tautliners.

"Ondanks dat we ons continue blijven richten op het beperken van lege kilometers tot een minimum, blijft ons doel ook om zoveel mogelijk gebruik te maken van LNG-trucks. LNG draagt bij aan de doelstelling van beide bedrijven om hun uitstoot van schadelijke stoffen zoals NOx, SOx, fijnstof en broeikasgassen te verminderen."

Mark van Loon, Managing Director bij Pipelife Benelux: “Bij Pipelife doen we er alles aan om een trendsetter te zijn op het gebied van duurzaamheid. We zijn altijd op zoek naar innovaties binnen de technologie en kunststof, terwijl we tegelijkertijd ook het energieverbruik van onze processen verminderen.”

Met het oog op de doelstellingen van beide bedrijven op het gebied van duurzaamheid en kostenefficiëntie heeft Vos Logistics nu twee nieuwe LNG Ecocombi-trucks aangeschaft. “Tot nu toe waren er twee keuzes voor het vervoeren van goederen: gebruikmaken van een LNG-truck of de Ecocombi. Deze combinatie is zeer innovatief,” legt Roy van Tilburg, Manager Domestic Transport & Service Deliveries bij Vos Logistics, uit.

“De nieuwe aanwinsten worden alleen ingezet voor Pipelife,” gaat van Tilburg verder.

Bij LNG-trucks is de uitstoot van CO2 tot wel 15% minder in vergelijking tot trucks die op diesel rijden. Daarnaast kunnen trucks die op LNG rijden eventueel ook op vloeibaar biogas (LBG) rijden, waardoor ze bijdragen aan een duurzaam energieverbruik en een betere leefomgeving. De Ecocombi kan per rit 60% meer vervoeren (145 m3).

Roy van Tilburg is enthousiast: “Het combineren van de Ecocombi met LNG tilt duurzaam transport naar een hoger niveau. We vervoeren nu kunststof pijpleidingen en hulpstukken op deze manier, maar het kan natuurlijk ook ingezet worden voor andere markten, zoals de bouwindustrie en detailhandel.”

Mark van Loon: “Het gebruik van de LNG Ecocombi past precies bij onze denkwijze. Wij zijn blij dat we samenwerken met een logistieke partner die ons de mogelijkheid biedt om op een positieve manier bij de te dragen aan het milieu en tegelijkertijd verantwoord te ondernemen."