Clicky

 
Transport Online - 12 jaar cel geëist voor overval geldtransport

12 jaar cel geëist voor overval geldtransport

12 jaar cel geëist voor overval geldtransport
12-06-2017 16:45 | Criminaliteit | auteur ANP

ROTTERDAM - Tegen een 39-jarige Belgische man is maandag voor de rechtbank in Rotterdam twaalf jaar cel geëist wegens een zeer gewelddadige overval op een Rotterdams geldtransportbedrijf in 2011. Bij die overval werden twee medewerkers neergeschoten en de achterdeur van het transportbedrijf opgeblazen.

Een van de medewerkers werd in zijn rug geraakt, de ander in zijn hals. De officier van justitie spreekt van een ,,professionele en nietsontziende" overval.

De overvallers gingen er destijds in twee auto's en met hoge snelheid vandoor richting de Belgische grens. Ze wisten ruim 1,4 miljoen euro buit te maken. Het duurde ruim 2,5 jaar, tot november 2013, voordat de man uit Charleroi werd opgepakt. De andere mannen, vermoedelijk waren er vijf daders, zijn nog altijd niet gevonden. Er zijn wel verdenkingen tegen een aantal andere mannen, ook uit Charleroi, maar tot een veroordeling kwam het nog niet.

Na de overval in Rotterdam, vond nog een reeks overvallen plaats die qua doelwitten en werkwijze veel overeenkomsten hadden met de eerste roof. Het is niet duidelijk geworden of één groep daders verantwoordelijk is voor al die overvallen.

Foto's

  • J.Roeland
    KLG EUROPE

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,179
Diesel2,059

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats