Marechaussee dreigt met acties op Schiphol

Marechaussee dreigt met acties op Schiphol
12-06-2017 17:09 | Algemeen | auteur ANP

SCHIPHOL - Marechaussees dreigen met stiptheidsacties op Schiphol als hun werkgever, het ministerie van Defensie, niet met een beter loonbod komt. Dat hebben de samenwerkende defensievakbonden maandag in een interne nieuwsbrief aan hun leden geschreven.

"We sluiten geen enkel middel uit dat voor militairen geoorloofd is. Want kennelijk is het nodig dat onze acties echt pijn gaan doen. Daar worden mensen wakker van", staat er in de nieuwsbrief.

De onderhandelingen over een nieuwe cao zijn eind mei vastgelopen, het eindbod van 2 procent loonsverhoging werd door de bonden bestempeld als "belabberd".

Het ministerie van Defensie reageert afwachtend. "Van acties van de gezamenlijke bonden is ons nu nog niets bekend. We kunnen acties niet uitsluiten en wachten af waar de bonden mee komen'', aldus een verklaring. "Defensie betreurt het ook dat er geen akkoord is, we vonden dat er een acceptabel bod op tafel lag.'' Wanneer er weer wordt onderhandeld is niet bekend, aldus het ministerie.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Truckoccasions

Rijverboden