Transport Online - Unieke Volvo FM 6x2 met Terberg Olympus EuroMax kraakpersopbouw voor Van Kaathoven

Unieke Volvo FM 6x2 met Terberg Olympus EuroMax kraakpersopbouw voor Van Kaathoven

Unieke Volvo FM 6x2 met Terberg Olympus EuroMax kraakpersopbouw voor Van Kaathoven
12-06-2017 11:17 | Nieuw Materieel | auteur Redactie [FE]

EINDHOVEN - Onlangs geïntroduceerd tijdens de ReinigingsDemoDagen in Lelystad en inmiddels in gebruik genomen door Van Kaathoven uit Eindhoven: Deze unieke Volvo FM 6x2 vrachtwagen met Terberg Olympus EuroMAX kraakpersopbouw. Het voertuig werd geleverd door Volvo-Trucks dealer BAS Truck Center uit Veghel, in samenwerking met Terberg Matec Nederland en Welvaarts weegsystemen.

Een noviteit in de wereld van inzamelingsvoertuigen is sinds deze week te vinden op de Nederlandse wegen: Afvalspecialist Van Kaathoven investeerde namelijk in een Volvo FM 6x2 vrachtwagen met 330 pk met unieke Terberg Olympus kraakpersopbouw.

EuroMAX Containerbelading

De opbouw, welke is voortgevloeid uit een intensieve samenwerking tussen Terberg en Van Kaathoven, is uitgerust met een volledig nieuw ontwikkelde, geïntegreerde Eurocontainerbelading, EuroMAX genaamd. Met deze belading kunnen containers van 40 tot zelfs 5000 liter eenvoudig worden geledigd. Een hydraulisch bediende vuilafglijplaat zorgt voor een ongekend lage en brede inwerpopening voor bijvoorbeeld het laden van grof vuil. Welvaarts Weegsystemen heeft de opbouw voorzien van een geïntegreerd weegsysteem.

Volvo Trucks

De opbouw is gemonteerd op een nieuw 3-assig Volvo FM chassis. De truck is uitgerust met het innovatieve Volvo Dynamic Steering (VDS); een combinatie van conventionele hydraulische stuurkracht met een elektronisch aangestuurde elektromotor wat resulteert in een ongekende

koersstabiliteit. Het levert een veiligere en prettigere werkomgeving voor de chauffeur doordat zelfs bij lage snelheden een zwaarbeladen truck eenvoudig met één vinger kan worden bestuurd. Naast VDS beschikt de nieuwe aanwinst van afvalspecialist Van Kaathoven over de unieke I-Shift versnellingsbak met Distribution software plus Distributie-PTO en tevens Dynafleet Fuel & Environment abonnement om chauffeursprestaties te monitoren en bij te sturen waar nodig. BAS Carrosserie heeft de huisstijlafwerking voor deze nieuwe truck verzorgd.

Van Kaathoven is een familiebedrijf dat zich, samen met zusterbedrijven Rondo en Valor, volledig richt op afvalbeheer, afvalinzameling en afvalverwerking. Met de visie dat vuilnis een bron van nieuwe grondstoffen is, werken zij aan een toekomst waarin afval optimaal gerecycled wordt en keer op keer als grondstof in nieuwe producten kan worden verwerkt.

Foto's

  • J.Roeland
    van Kaathoven


NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,659
Diesel1,280

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions