Transport Online - Driessen Transport viert 75-jarig jubileum

Driessen Transport viert 75-jarig jubileum

Driessen Transport viert 75-jarig jubileum
12-06-2017 10:08 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie [FE]

HORST - Op 16 en 17 juni 2017 viert de Driessen Groep uit Horst haar 75-jarig jubileum. Wat in 1942 door Bert Driessen begon als eenmanszaak, is anno 2017 uitgegroeid tot een bedrijf met meer dan 90 werknemers. Driessen Transport is een gevestigde naam in het transport van prefab betonelementen en grondwerken in de breedste zin van het woord. Sinds 2003 is het bedrijf in handen van de derde generatie, te weten Fred en Marc Driessen.

Met paard en wagen

Bert en Wies Driessen startten in het oorlogsjaar 1942 een gemengd boerenbedrijf in Sevenum. Er kwam steeds meer vraag naar transport van boomstammen en andere materialen, wat de familie Driessen verzorgde met paard en wagen.

Oprichters Bert en Wies Driessen

Kort na de oorlog werden paard en wagen ingeruild voor een gebruikte Dodge-truck van het Amerikaanse leger. De modernisatie zette door en rond 1960 werd de schop vervangen door een graafmachine. Snel daarna kwam de eerste werknemer in dienst en de groei van Driessen Transport werd doorgezet.

Gegroeid tot over de landsgrenzen

De huidige generatie heeft het bedrijf uitgebouwd tot wat het nu is. De Driessen Groep bestaat uit twee bedrijven, te weten Speciaaltransport en Grondwerken. Driessen Speciaaltransport is met name actief in het transport van prefab betonelementen in de Benelux, Duitsland en Groot Brittannië.

Met een wagenpark van 42 trekkers en ruim 170 opleggers wordt voor ruim 25 verschillende betonfabrieken in binnen- en buitenland het transport verzorgd.

Driessen Grondwerken verzorgt voor bedrijven, overheden en particulieren grondwerk. Het dienstenpakket bestaat uit sloopwerkzaamheden, recycling, bodemsanering, grondverbetering, bestratingen, infiltratiesystemen en groenvoorziening. Driessen Grondwerken is voornamelijk regionaal actief.

Jubileumweekend voor iedereen

Inmiddels bestaat Driessen Transport 75 jaar en dat is reden voor een feest. Komend weekend is er op vrijdagavond een relatieavond gepland, waarin Driessen met haar relaties terugblikt op de afgelopen 75 jaar en vooruitkijkt naar de toekomst. De avond zal in het teken staan van ‘verbindingen leggen’.

Op zaterdag 17 juni is het bedrijf van 12:00 uur tot 16:00 uur opengesteld voor alle collega’s, familie van collega’s, vrienden en bekenden. Scholen en haar studenten zijn uitgenodigd en uiteraard is iedereen welkom die een baan ambieert in de logistiek, techniek of grondwerk.

Er zullen verschillende demonstraties worden gegeven met het wagenpark en er zal een hypermoderne simulatietruck aanwezig zijn. Ook aan de allerkleinste bezoekers is natuurlijk gedacht.

Het jubileumweekend wordt zaterdagavond afgesloten met een feest voor alle medewerkersNieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 6 juli t/m zondag 12 juli

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,681
Diesel1,324

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions