Transport Online - Grote brand bij Welkoop in Hoogezand [+foto's&video's]

Grote brand bij Welkoop in Hoogezand

Grote brand bij Welkoop in Hoogezand [+foto's&video's]
10-06-2017 19:04 | Binnenland | auteur ANP

HOOGEZAND - Bij tuin- en dierenspeciaalzaak Welkoop in Hoogezand heeft zaterdag aan het begin van de avond een grote brand gewoed. In verband met de intense hitte besloot de brandweer een naastgelegen flat te ontruimen. Het complex telt negen woningen. Tegen 20.45 uur mochten de mensen weer naar huis.

In het brandende pand lag vuurwerk opgeslagen, aldus de brandweer Groningen. Het restje vuurwerk dat sinds de jaarwisseling nog in de opslagruimte lag, was aan het begin van de brand ontploft en verbrand. De ruimte beschikte volgens de brandweer over een eigen blusinstallatie.

Een deel van het pand is ingestort. De brandweer zei tegen 19.30 uur dat zij de brand onder controle had en dat het sein brand meester was gegeven. Zaterdagavond nog werd met de sloop van de resten begonnen.

Persoonlijke ongelukken hebben zich niet voorgedaan. Wel overleefden een aantal knaagdieren de brand niet. Omwonenden kregen het advies ramen en deuren gesloten te houden wegens de enorme rookontwikkeling. Om de overlast van rook te verminderen stopte de brandweer tijdelijk met blussen.

Op de nabije snelweg A7 werd de afslag Hoogezand afgesloten. De politie drong er bij automobilisten op aan niet stil te gaan staan of langzaam te rijden om naar de brand te kijken. Dat is gevaarlijk. De politie Groningen raadde automobilisten aan door te rijden voor hun eigen veiligheid.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,921
Diesel1,562

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen