Clicky


Dode en gewonde na steekincident in Amsterdamse woning

Dode en gewonde na steekincident in Amsterdamse woning
10-06-2017 13:21 | Binnenland | auteur Redactie [FE]

AMSTERDAM - Na een steekincident in een woning aan de Scherpenzeelstraat in Amsterdam Zuidoost is zaterdagochtend een man om het leven gekomen. Een tweede man raakte gewond. Agenten hielden rond de woning twee andere aanwezige mannen aan op verdenking van betrokkenheid bij de zaak.

Rond 7.00 uur liep volgens getuigen een ruzie tussen vermoedelijk vier mannen in de woning dusdanig uit de hand dat daarbij gestoken werd. Het eerste slachtoffer werd in een portiek boven de woning aangetroffen. Hij is nog gereanimeerd, maar overleed ter plaatse aan zijn verwondingen.

Hulpdiensten troffen op straat een tweede gewonde man aan. Hij was aanspreekbaar en is ter behandeling naar een ziekenhuis overgebracht. Het gaat om een 25-jarige inwoner van Amstelveen, meldt de politie.

In en rond de woning zijn twee mannen aangehouden. Het gaat om een 23-jarige man uit Zwaag en een 24-jarige man uit Beverwijk. Zij zijn ingesloten op een politiebureau. Nader onderzoek door de recherche zal moeten uitwijzen wat zich precies rond de woning heeft afgespeeld. In en rond de woning wordt momenteel uitgebreid sporenonderzoek verricht.