Transport Online - Talpa wil geen onderzoek naar beleid TMG meer

 


Talpa wil geen onderzoek naar beleid TMG meer

Talpa wil geen onderzoek naar beleid TMG meer
10-06-2017 09:55 | Financieel | auteur ANP

AMSTERDAM - Talpa heeft het verzoek bij de Ondernemingskamer om een onderzoek te gelasten naar het beleid en de gang van zaken bij Telegraaf Media Groep (TMG) ingetrokken. Dat werd zaterdag bekendgemaakt door het bedrijf van mediamagnaat John de Mol.

De beslissing om deze stap nu niet door te zetten is "na ampel beraad" genomen. Talpa liet ook weten dat het biedingsbericht op TMG waarschijnlijk op korte termijn algemeen beschikbaar wordt gesteld. Talpa is dus nog steeds van plan om het openbaar bod op TMG, van 6,50 euro per aandeel, door te zetten.

Om TMG is al een aantal maanden een overnamestrijd aan de gang. Het moederbedrijf van De Telegraaf en de puzzelboekjes van Keesing heeft daarbij al ingestemd met een ander overnamebod, dat van het Vlaamse krantenbedrijf Mediahuis en zijn huidige grootaandeelhouder de familie Van Puijenbroek.

De kans dat De Mol TMG nog in handen krijgt, lijkt vrij gering. Zijn bod van 6,50 euro per aandeel is wel iets hoger dan de 6,00 euro die Mediahuis en de Van Puijenbroeks neertellen, maar die laatste twee beschikken samen al over een ruime meerderheid van de aandelen.

De Mol verloor eerder al een zaak bij de Ondernemingskamer inzake TMG. Hij wilde onder meer dat er een onafhankelijke commissaris benoemd zou worden bij het bedrijf, maar daar ging de rechter niet in mee.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,589
Diesel1,339

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions

Rijverboden